ΕΝΠΕ: Οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους
Περιφέρεια Αττικής

ΕΝΠΕ: Οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του
για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα στις πυρκαγιές στην Αττική.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους για τη διαχείριση της κρίσης. «Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την υποστήριξη και υλοποίηση του σχεδίου γρήγορης αποκατάστασης των ζημιών» επισημαίνει η ΕΝΠΕ.

«Πρόκειται για ανείπωτη εθνική τραγωδία» επισήμανε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλία, Κώστας Αγοραστός, στη σημερινή (Τρίτη 24 Ιουλίου 2018) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και αποφάσισε ομόφωνα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

να εκφράσει: 

  • τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα,
  • και την ευγνωμοσύνη του σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες και αγωνίζονται για την ανθρώπινη ζωή

και να δηλώσει: 

  • τη με κάθε τρόπο υποστήριξή του στην Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΝΠΕ προτίθεται άμεσα να αναλάβει και πρωτοβουλία στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

«Οι Περιφέρειες θέτουν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής τις δυνάμεις τους για τη διαχείριση της κρίσης.

»Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την υποστήριξη και υλοποίηση του σχεδίου γρήγορης αποκατάστασης των ζημιών, το οποίο θεωρεί ότι πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί με ψυχραιμία, αλληλεγγύη, ενότητα και νηφαλιότητα» τονίζει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet