Εντατικοί έλεγχοι αλιευμάτων και αλιευτικών προϊόντων ενόψει Καθαράς Δευτέρας
Περιφέρεια Αττικής

Εντατικοί έλεγχοι αλιευμάτων και αλιευτικών προϊόντων ενόψει Καθαράς Δευτέρας

H διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών πραγματοποιεί από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και για τις επόμενες μέρες εντατικούς ελέγχους στην αγορά, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Τα κλιμάκια των κτηνιάτρων θα εστιάσουν στους ελέγχους σε αλιεύματα και αλιευτικά προϊόντα, ενώ οι έλεγχοι αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, τόσο κατά τη διάθεσή τους στον τελικό καταναλωτή, όσο και στα προηγούμενα στάδια της αλυσίδας επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησής τους.

Τονίζεται ότι τα συγκεκριμένα είδη, που παραδοσιακά καταναλώνονται στην περίοδο της Σαρακοστής (αυγά ψαριών, μαλακόστρακα, δίθυρα μαλάκια, κεφαλόποδα κ.ά.) είναι από τα πλέον ευαλλοίωτα τρόφιμα. Συνεπώς χρειάζεται ο καταναλωτής να επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής κατά την αγορά τους, καθώς και τον χειρισμό τους με τρόπο που να περιορίζει τυχόν κινδύνους που σχετίζονται με τη μεταφορά, τη συντήρηση και την προετοιμασία τους, μέχρι και την τελική κατανάλωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet