Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο
Περιφέρεια Αττικής

Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο

Στη διενέργεια εντατικών υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων στην αγορά προχωρούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει και των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πάσης φύσεως χώρους τροφίμων και ποτών.

Ειδικότερα, από τις αρχές Δεκεμβρίου έως σήμερα έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 325 επιχειρήσεις τροφίμων, σε 140 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καθώς και σε 280 επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 200 αντλίες πρατηρίων καυσίμων και έχουν πραγματοποιηθεί 60 έλεγχοι προκειμένου να διακριβωθεί η ορθή λειτουργία ζυγιστικών μηχανών επιχειρήσεων.

Κατά τους συγκεκριμένους ελέγχους διαπιστώθηκαν 68 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 36.000 ευρώ, ενώ ελήφθησαν 51 δείγματα προϊόντων για έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Παράλληλα προτρέπει τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις προϊόντων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet