Ροή Ειδήσεων
Κηφισιά: Αλλάζουν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων Β9 και 543 στις 11/11 Κηφισιά: Αλλάζουν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων Β9 και 543 στις 11/11 Αντίθετος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη δημιουργία Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης Αντίθετος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη δημιουργία Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης Επιμνημόσυνο τρισάγιο στην Κάτω Κηφισιά προς τιμήν του Νικολάου Σιαλμά Επιμνημόσυνο τρισάγιο στην Κάτω Κηφισιά προς τιμήν του Νικολάου Σιαλμά Κ. Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι παρεμβάσεις και δύο ενεργειακές ρυθμίσεις για τους Δήμους Κ. Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι παρεμβάσεις και δύο ενεργειακές ρυθμίσεις για τους Δήμους Πάνω από 136.000 καμένα στρέμματα στην Αττική το 2026 – Η απειλή των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών Πάνω από 136.000 καμένα στρέμματα στην Αττική το 2026 – Η απειλή των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών Κηφισιά: Αλλάζουν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων Β9 και 543 στις 11/11 Κηφισιά: Αλλάζουν προσωρινά τα δρομολόγια των λεωφορείων Β9 και 543 στις 11/11 Αντίθετος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη δημιουργία Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης Αντίθετος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στη δημιουργία Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης Επιμνημόσυνο τρισάγιο στην Κάτω Κηφισιά προς τιμήν του Νικολάου Σιαλμά Επιμνημόσυνο τρισάγιο στην Κάτω Κηφισιά προς τιμήν του Νικολάου Σιαλμά Κ. Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι παρεμβάσεις και δύο ενεργειακές ρυθμίσεις για τους Δήμους Κ. Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι παρεμβάσεις και δύο ενεργειακές ρυθμίσεις για τους Δήμους Πάνω από 136.000 καμένα στρέμματα στην Αττική το 2026 – Η απειλή των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών Πάνω από 136.000 καμένα στρέμματα στην Αττική το 2026 – Η απειλή των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών

Εντυπωσιακή συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Attiki On» της Περιφέρειας Αττικής

Εντυπωσιακή συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Attiki On» της Περιφέρειας Αττικής

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 1.301 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων διαφόρων νομικών μορφών ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 120,2 εκατ. ευρώ, «Attiki On – Ενεργοποιώντας το Επιχειρείν – Δύναμη στην Ανάπτυξη – Στήριξη στην Επιχειρηματικότητα», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αττική» 2021-2027. 

Ήδη, 406 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, έχουν εγκριθεί, με τις δικαιούχους επιχειρήσεις να περνούν άμεσα στη φάση υλοποίησης. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, με ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την ΕΛΑΝΕΤ (ΕΦΕΠΑΕ) και πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2026, θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα έχουν δημοσιευτεί τα συνολικά αποτελέσματα των εγκρίσεων, ώστε να ενεργοποιηθεί πλήρως ο διαθέσιμος προϋπολογισμός προς όφελος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Λεκανοπεδίου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων από την πλευρά των επιχειρήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Το “Attiki On” αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει σχέδιο, συνέπεια και συνεργασία, μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα και -κυρίως- αποτελεσματικά. Όταν το παρουσιάσαμε, δεσμευτήκαμε ότι δεν θα είναι ένα ακόμα πρόγραμμα στα χαρτιά, αλλά ένα εργαλείο που θα φτάσει άμεσα και με ασφάλεια στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής. Σήμερα, μέσα σε λίγους μήνες, έχουμε ήδη 1.301 αιτήσεις, 406 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια και μια διαδικασία αξιολόγησης που προχωρά σε χρόνο-ρεκόρ, με όλες τις φάσεις να “τρέχουν” παράλληλα.

Η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη, οι πρώτες επιχειρήσεις ξεκινούν ήδη να υλοποιούν τα επενδυτικά τους πλάνα και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε τα συνολικά αποτελέσματα των εγκρίσεων. Επενδύουμε στην καινοτομία, την ανθεκτικότητα, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν, να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να δημιουργήσουν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Η στήριξη του επιχειρείν στην Αττική δεν αποτελεί απλώς περιφερειακή στρατηγική. Είναι εθνική αναγκαιότητα. Η Αττική παράγει σχεδόν το μισό ΑΕΠ και τη μεγαλύτερη απασχόληση της χώρας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 50% των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Αν η Αττική πάει μπροστά, πάει μπροστά ολόκληρη η Ελλάδα. Με σχέδιο, συνέπεια και συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τους παραγωγικούς φορείς, κάνουμε πράξη αυτή τη στρατηγική, δίνοντας πραγματική δύναμη στην ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Μένουμε σταθερά δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα, για να είμαστε χρήσιμοι και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας».

Η ανακοίνωση για το «Attiki On»:

Δημοφιλή άρθρα