Ενότητα: Αναλγησία από Περιφέρεια, φαρισαϊσμός από τον Δήμο Αμαρουσίου
Περιφέρεια Αττικής

Ενότητα: Αναλγησία από Περιφέρεια, φαρισαϊσμός από τον Δήμο Αμαρουσίου

Για «αναλγησία» από πλευράς Περιφέρειας Αττικής και «φαρισαϊσμό» από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι σχετικά με τη μετεγκατάσταση των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα στον Παράδεισο, επί της Λ. Κηφισίας.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Προκαλεί θλίψη η τελευταία ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των γραφείων του Βόρειου Τομέα στον Παράδεισο επί της Λ. Κηφισίας, αναφέρει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι αναφέρει:

Αποτελεί «ετερόκλητη ολιγάριθμη συλλογικότητα» το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου όταν, σχεδόν ομόφωνα, υιοθέτησε τις θέσεις των κατοίκων του Παραδείσου, που τεκμηριωμένα περιέγραφαν όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους από τη μετεγκατάσταση;

Από πότε η εξοικονόμηση χρημάτων για την Περιφέρεια Αττικής μπαίνει πάνω από την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση μιας ολόκληρης συνοικίας;

Γιατί οι τεκμηριωμένες αιτιάσεις των προσφευγόντων κατοίκων της περιοχής κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την ενοικίαση των γραφείων της αντιπεριφέρειας του Βόρειου Τομέα, αντί να απαντώνται μία προς μία, αφορίζονται και υποδηλώνουν «καιροσκοπισμούς, παρασκήνια και σκοπιμότητες»

Η μετάλλαξη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και η εγκατάλειψη αρχών, αξιών, ακόμα και αισθητικής  στον δημοκρατικό διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών, σε σχέση με αυτά που έλεγε το 2014, είναι κραυγαλέα και θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.

Αποτελεί όμως φαρισαϊσμό και η στάση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου όταν με την πολιτική της τα τελευταία χρόνια ήταν υπέρ όλων των επεκτάσεων των υπερτοπικών δραστηριοτήτων στο Μαρούσι (αλλαγή χρήσεων γης στο βασικό οδικό δίκτυο, επέκταση Golden Hall, θετική ψήφος στην διαδικασία αδειοδότησης του Mall, κτήριο Μυτιληναίου στον Παράδεισο, κτήριο στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι κ.λπ.).

Ακόμα περιμένουμε την έγγραφη απάντησή της σε ερώτηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Μαΐου 2018 και με την οποία την καλούσαμε να ερευνήσει μέσω της Πολεοδομίας τις καταγγελίες των κατοίκων και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την Περιφέρεια.

Γιατί ολιγώρησε; Φταίει μήπως η κάλυψη που δίνει στον δικό της αντιδήμαρχο που είναι αναμεμιγμένος ιδιωτικά στην υπόθεση;

Δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω και τώρα εκμεταλλεύεται για μια ακόμα φορά μικροπολιτικά το θέμα στην επικοινωνιακή κόντρα της με τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Κανένα στέλεχός της από την περιοχή δεν υπέγραψε την προσφυγή των κατοίκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αφήνεται μάλιστα και «παραθυράκι» όσον αφορά στη στήριξη των κατοίκων, λέγοντας ότι η στήριξη δίνεται υπό όρους «εφόσον η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Οι διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Αμαρουσίου έχουν εμπλακεί σε ένα αχαλίνωτο χαρτοπόλεμο χωρίς ουσία και κυρίως χωρίς να δίνεται καμία λύση στα προβλήματα. Είναι και οι δύο προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που είναι εγκατεστημένα στο Μαρούσι και προσπαθούν επιμελώς να το κρύψουν.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα εξέφρασε την αντίθεσή της στη μετεγκατάσταση με συγκεκριμένες ενέργειες. Ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης συνυπέγραψε, ύστερα από πρόσκληση των κατοίκων, την προσφυγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της διαφάνειας και της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν χωρίς αποκλεισμούς.

Ζητάμε το υπερτοπικό κέντρο του Αμαρουσίου να κηρυχθεί πολεοδομικά κορεσμένο για νέες υπερτοπικές χρήσεις και να υλοποιηθεί μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ανάπλασή του που θα θεραπεύσει, όσο είναι δυνατόν, τη σημερινή υποβάθμιση και την πολεοδομική αναρχία που επικρατεί προς όφελος των κατοίκων όλων των περιοχών που γειτνιάζουν με αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet