Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Αττικής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, δίνοντας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, έτσι την ευκαιρία σε χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 5,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που θα χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα Προτεραιότητας 7, προωθώντας την ανάπτυξη και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς κατανάλωσης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση ΑΤΤ091 με τίτλο «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Περιφέρειας Αττικής».

Στόχος είναι η κατασκευή τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Οι περιοχές επέκτασης ή/και συμπλήρωσης – περαιτέρω διείσδυσης θα είναι κατά προτεραιότητα εκείνες που χαρακτηρίζονται από ενεργειακή πενία σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠΕΣΚΕ) – Χάρτης Φτώχειας.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Περιφέρεια Αττικής από την ΕΔΑ Αττικής Α.Ε., ώστε να συνδεθούν και να τροφοδοτηθούν κατοικίες και επιχειρήσεις σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος των αστικών περιοχών της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet