«Επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για το κτήριο των 20 εκατ.»
Περιφέρεια Αττικής

«Επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για το κτήριο των 20 εκατ.»

Για «διαστρέβλωση» της πραγματικότητας σχετικά με την απορριπτική απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αγορά του πολυσυζητημένου κτηρίου στο Περιστέρι κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή Αττικής ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος απαντά σε μία προς μία στις αιτιάσεις που προβάλλονται στην αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας, εμμένοντας στη θέση του ότι υπάρχουν πολλά δημόσια κτήρια που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με πολύ μικρότερο κόστος από τα 20 εκατ. ευρώ που θα στοιχίσει το επίμαχο κτήριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με δελτία Τύπου, προσωπικές επιστολές κ.ά., προσπαθεί η περιφερειακή Αρχή να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αγορά του περιβόητου κτηρίου στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε αυτά, όπως και στην Εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή, στην προσπάθειά της να στοιχειοθετήσει την αίτηση «αναθεώρησης» προς το αρμόδιο Τμήμα Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα παρακάτω:

1. Λέει η περιφερειακή Αρχή «είναι η πρώτη φορά που μετά από την επιμονή της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, το Ελεγκτικό Συνέδριο καλείται να γνωμοδοτήσει επί αγοράς ακινήτου δημοσίου φορέα. Με άλλα λόγια, κανείς δημόσιος φορέας στο παρελθόν δεν απευθύνθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα αγοράς ακινήτου».

Απαντάμε: Ας ανατρέξουν στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να βρουν σωρεία σχετικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που μάλιστα ακυρώνουν σχετικές αποφάσεις Δήμων.

2. Προβάλλει η περιφερειακή Αρχή το επιχείρημα ότι «η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε αναγκασμένη να καταβάλλει ετησίως ενοίκια ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για πάνω από 30 διάσπαρτα κτήρια σε πολλά σημεία της Αττικής» και προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι με την αγορά του συγκεκριμένου κτηρίου εξοικονομεί 7,5 εκατ. ευρώ.

Απαντάμε: Μακάρι να τα εξοικονομούσαν. Μόνο που αυτά τα χρήματα τα πληρώνουν για το σύνολο των κτηρίων της Περιφέρειας, μαζί και αυτών των Γραφείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν. Για τα κτήρια των υπηρεσιών, που θέλουν να μεταστεγάσουν στο συγκεκριμένο κτήριο, που θέλουν πάσει θυσία να αγοράσουν, καταβάλλουν μισθώματα ύψους 1.590.000 ευρώ ετησίως.

Είναι λίγα; Όχι θεωρούμε ότι είναι πολλά…Η εκτίμηση όμως αυτή δεν δικαιολογεί την αγορά 20.000.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που δημόσια κτήρια ρημάζουν.

Και ρωτάμε για το «La Mirage», κτήριο του δημοσίου στην Ομόνοια, 9.392 τ.μ., θα «χάσει» ο ιδιώτης που το πήρε για 40 χρόνια με μίσθωμα 28.000 ευρώ τον μήνα, ενώ η Περιφέρεια Αττικής με τα 20.000.00 ευρώ θα «κερδίσει»;

Και βέβαια δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει μόνο το «La Mirage». Είναι τα κτήρια του υπουργείου Εργασίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων, του ΝΑΤ, του Υπ. ΑΑΠΕΔ, δηλ. της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων και τόσα άλλα!!! Όμως η περιφερειακή Αρχή Αττικής συνεχίζει επιδεικτικά να τα «αγνοεί», να κάνει πως δεν τα βλέπει, να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι λέμε και τι προτείνουμε.

Κι όσο για «τις αποσβέσεις» που λέει…, όλοι ξέρουμε πως με τα δημόσια κτήρια είναι καλύτερες και γρηγορότερες…

3. Λέει η περιφερειακή Αρχή «με τη στέγαση των υπηρεσιών σε ενιαίο κτήριο θα βελτιωθεί ο βαθμός απόδοσης των υπηρεσιών και άρα θα υπάρξει σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας της δαπάνης για μισθούς των υπαλλήλων. Δεδομένου ότι οι καταβαλλόμενοι μισθοί των υπαλλήλων που πρόκειται να εγκατασταθούν στο προς αγορά κτήριο υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, μια αύξηση της αποδοτικότητας κατά 15%  αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ ετήσιο όφελος για το Δημόσιο».

Απαντάμε: Φουσκώνουν τα ποσά της μισθοδοσίας των εργαζομένων, βάζουν μέσα και την μισθοδοσία των αιρετών, των μετακλητών κ.ά. και προσπαθούν «κι απ’ τη χασούρα να βγάλουν κέρδος»… Δεν φτάνει δηλαδή που έχουν μειώσει, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τους μισθούς μας, τώρα μας λένε και ότι δεν δουλεύουμε πολύ!!!, κι ότι αν είμαστε όλοι μαζί με το «βούρδουλα» από πάνω θα «βγάλουν κι απ’ τη μύγα ξύγκι», που μάλιστα αξίζει και 3 εκατ. ευρώ ετησίως!!!

4. Ισχυρίζεται η περιφερειακή Αρχή ότι: «Όλες οι άλλες αιτιάσεις που προβλήθηκαν κατά της διαδικασίας (π.χ. κατά της επιλογής της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να αγοραστεί κτήριο εκτός του κέντρου των Αθηνών για λόγους αποκέντρωσης κ.ά.) απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Απαντάμε: Όποιος και να διαβάσει την απόφαση του Ελεγκτικού δεν θα βρει αναφορά στις λεγόμενες «άλλες αιτιάσεις», γιατί το Ελεγκτικό έλεγξε και έκρινε μόνο την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (που βέβαια αφήνει άθικτη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) ο Σύλλογός μας δεν έχει έννομο συμφέρον και γι’ αυτό η παρέμβασή του κρίθηκε «απαράδεκτη». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιώνεται η περιφερειακή Αρχή για τις «άλλες αιτιάσεις» όπως λέει.

5. Ισχυρίζεται η περιφερειακή Αρχή ότι η απόρριψη από το Ελεγκτικό έγινε για «ένα ζήτημα πρωτίστως διαδικαστικής χροιάς, σχετικά με την υποβολή της αιτιολόγησης από την ίδια την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και όχι μέσω εξουσιοδότησης του προέδρου της».

Απαντάμε: Η ουσία των απόψεων της περιφερειακής Αρχής είναι η ίδια, είτε εκφράζεται από την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, είτε από τον πρόεδρό της. Εξάλλου σε όλες τις συνεδριάσεις της Ο.Ε. τα μέλη της πλειοψηφίας ταυτίστηκαν απόλυτα με τον πρόεδρό της…

6. Κι όσο για το επιχείρημα ότι «η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας που το πράττει αυτό με συστηματικό τρόπο και με διαφανείς διαδικασίες, για να θέσει τέλος στο ανεξέλεγκτο καθεστώς κερδοσκοπίας που υπάρχει στη χώρα μας σχετικά με τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών» απαντάμε με αυτό που προβάλαμε πολλές φορές: Τα δημόσια κτήρια που ρημάζουν είναι εδώ και σας περιμένουν… Αν θέλετε «χρηστή δημοσιονομική διαχείριση», στεγάστε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυτά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet