Η Περιφέρεια Αττικής εκσυγχρονίζει την οικονομική λειτουργία της
Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής εκσυγχρονίζει την οικονομική λειτουργία της

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο ισολογισμός έναρξης της Περιφέρειας Αττικής, με ημερομηνία 1/1/2013, καθώς και ο ισολογισμός χρήσης του 2013.

«Πρόκειται για εκφράσεις με ιδιαίτερη τεχνοκρατική χροιά, που όμως έχουν ιδιαίτερο πολιτικό σημαινόμενο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφέρειας εκσυγχρονίζει, στη βάση σύγχρονης μεθοδολογίας και κατάλληλων εργαλείων, την οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας. Τακτοποιούνται έτσι εκκρεμότητες και καθυστερήσεις που χρόνιζαν, με έμφαση στη διαφάνεια και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει και εκδίδει αποτελέσματα με βάση το διπλογραφικό σύστημα από το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ενώ ο έλεγχος του ισολογισμού διήρκησε περίπου 1,5 χρόνο. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχθηκαν αρκετές διαδικασίες της οικονομικής λειτουργίας της Περιφέρειας, με κύριο τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και παράλληλα, έγινε σχολαστικός έλεγχος, καταγραφή όλων των λογαριασμών κι εντέλει, κλείσιμο 99 λογαριασμών.

Με τον τρόπο αυτό έχουν τεθεί οι βάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός του 2018, δηλαδή οι Ισολογισμοί των ετών 2014, 2015, 2016 και 2017, με στόχο από το 2019 η Περιφέρεια Αττικής να εφαρμόζει Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet