Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη
Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη

Τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει απαρέγκλιτα τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης απέναντι στις προθέσεις κατάργησής του, όπως αυτές εκφράστηκαν εσχάτως. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναβαθμίζεται με την «κατάργηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Δημότη» αλλά με τις συμμετοχικές διαδικασίες, με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία.

Τόσο ο θεσμός του Συμπαραστάτη του πολίτη όσο κι εκείνος της Επιτροπής Διαβούλευσης αποτελούν ασπίδα προστασίας των πολιτών και εγγύηση χρηστής διοίκησης. Οι δύο αυτοί θεσμοί ενδυναμώνουν τη λογοδοσία, καθώς και τη διαφανή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δυνατότητα των πολιτών να καταγγέλλουν την κακοδιοίκηση και να συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι στοιχείο εμβάθυνσης του δημοκρατικού ελέγχου.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη στελεχώσει τους δύο θεσμούς που προβλέπει ο νόμος ως συμμετοχικά όργανα διαβούλευσης και διαμεσολάβησης: την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet