Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των ΚΑΠΗ
Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των ΚΑΠΗ

Στο πλευρό της τρίτης ηλικίας βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής μέσα από το πρόγραμμα στήριξης των ηλικιωμένων με εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ. Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων προβολής του ΠΕΠ Αττικής «Ποιότητα Ζωής», μέσα από κοινωνικές δράσεις, προβάλλει τα έργα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας, φροντίδας και ψυχαγωγίας στην τρίτη ηλικία, και μάλιστα εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας.

Η Περιφέρεια Αττικής καλύπτει, με την υλοποίηση τέτοιων εξειδικευμένων υποδομών, σοβαρές ανάγκες των ηλικιωμένων, ειδικά σήμερα που οι πολίτες αναζητούν στήριξη και βοήθεια από τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Πρόκειται για απαράγραπτο χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ένα χρέος που η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να επιτελεί με συνέπεια και αίσθηση ευθύνης απέναντί τους» τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη χθεσινή της επίσκεψη, ως επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής, στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων Ωρωπού. Οι ηλικιωμένοι που είχαν συγκεντρωθεί στο ΚΑΠΗ υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις από ιατρό παθολόγο, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Παρόντες  ήσαν ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, με επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας στο ΚΑΠΗ της Αγίας Βαρβάρας, όπου οργανώθηκε καρδιολογική εξέταση των ηλικιωμένων, ενώ ακολούθησε μικρό μουσικό γλέντι. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης και ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Λεωτσάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet