Η Περιφέρεια μετέχει στην Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά
Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια μετέχει στην Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά

Η Περιφέρεια Αττικής, από 4 έως και 10 Μαΐου 2015, εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά, μετά από πρόταση του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής, διοργανώνει σειρά από δράσεις/ εκδηλώσεις.

Κεντρικό μήνυμα των δράσεων είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας «Να σώσουμε τις Ζωές των Παιδιών».

Αναλυτικά, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων που θα προσέρχονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (4-10 Μαΐου), στο ΚΤΕΟ Χολαργού. Επιπλέον, θα γίνεται επίδειξη ασφαλούς τοποθέτησης παιδικού καθίσματος από τους αντίστοιχους φορείς. Το ΚΤΕΟ θα λειτουργήσει, για τον σκοπό αυτό, συνεχόμενα μέχρι στις 19:00 καθημερινά.
  • Παρεμβάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής με μαθήματα ανά ηλικιακή ομάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ηλιούπολης, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ελευσίνας.
  • Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, σε συνεργασία με τον Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής (ΣΕΣΕΟΑ) πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδική οδική ασφάλεια στο Πεδίον του Άρεως. Θα δοθούν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για παιδιά, θα γίνει επίδειξη – έλεγχος παιδικών καθισμάτων σε αυτοκίνητα. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μέσω των δράσεων αυτών, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, αλλά και να εκπαιδευτούν όλες οι ηλικιακές ομάδες, ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet