Η Ρένα Δούρου απάντησε ερωτήματα πολιτών μέσω Facebook
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρένα Δούρου απάντησε ερωτήματα πολιτών μέσω Facebook

Τη δέσμευσή της για απευθείας και αδιαμεσολάβητο διάλογο με τους πολίτες, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, υλοποίησε η Ρένα Δούρου, καθώς απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν μέσω Facebook, για περισσότερες από 4 ώρες, όπως αναφέρει η παράταξη Δύναμη Ζωής στην ανακοίνωσή της.

«Ο διάλογος της Ρένας Δούρου με την κοινωνία των ενεργών πολιτών ήταν άμεσος, καθώς η περιφερειάρχης απαντούσε σε real time, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας άμεσης Δημοκρατίας και λογοδοσίας, στην οποία επέλεξε και πάλι να γυρίσει την πλάτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αρνούμενος το debate που θα επέτρεπε στο εκλογικό σώμα την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων για τις προγραμματικές θέσεις και προτεραιότητες για το αύριο της Αττικής» τονίζει η παράταξη και προσθέτει:

«Η Ρένα Δούρου αφιέρωσε μεγάλο μέρος των απαντήσεών της στις δυο εθνικές τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, και τις προωθητικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση και τη στήριξη όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

»Η περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε ότι δεν σβήνουν οι Περιφέρειες φωτιές και εστίασε στη χυδαιότητα της εργαλειοποίησης της εθνικής τραγωδίας από τους πολιτικούς αντιπάλους της, με αποκορύφωμα την πρόσφατη αποστολή αποκρουστικών sms, που ο κ. Πατούλης δεν έχει καταδικάσει ακόμη ρητά, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής για τον εκσυγχρονισμό της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις προληπτικές ενέργειες που έχουν γίνει, για το φετινό καλοκαίρι.

»Αναφορικά με τη Μάνδρα, η Ρένα Δούρου παρουσίασε το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων που ολοκληρώνονται (διευθέτηση ρέματος Αγίας Αικατερίνης και χειμάρρου Σούρες, καθώς και νέα χάραξη του δρόμου), μετά από αγώνα δρόμου της δικής της διοίκησης, σε πείσμα της πολυετούς εγκατάλειψης της περιοχής, και της απουσίας μελετών από τα συρτάρια της Περιφέρειας, όταν ανέλαβε η ίδια τη ηνία, το 2014.

»Συνολικά, η διοίκηση Δούρου υλοποίησε 168 αντιπλημμυρικά έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού κόστους 514 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν σχεδιαστεί και ξεκίνησαν από την αρχή της θητείας της.

»Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε εκτενώς και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που ήρθε για να μείνει, και μας υποχρεώνει πλέον να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε στρατηγικές για την Πολιτική Προστασία, με διαφορετικούς ρυθμούς και ένταση σε σχέση με το παρελθόν.

»Η Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ακόμη σε ερωτήσεις πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακαίνιση του Πεδίου του Άρεως, για πολιτικές που υλοποίησε υπέρ των γυναικών, για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας με αναπηρία, που έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

»Σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου, μια σημαντική κατάκτηση της διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής είναι η καθιέρωση ενός διαφορετικού υποδείγματος ηθικού περιεχομένου στην άσκηση της διοίκησης, που παραμέρισε στρεβλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet