Η Ρ. Δούρου σε συγκέντρωση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρ. Δούρου σε συγκέντρωση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών

Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τον θεσμό των λαϊκών αγορών απέναντι σε κάθε είδους παραβατικά φαινόμενα, απέναντι σε κάθε είδους στοχεύσεις, γιατί βάζουμε πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον – το συμφέρον των πολιτών», έστειλε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, χθες, Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο (στο παλαιό πιλοποιείο Πουλόπουλου).

«Γι’ αυτό και ο στόχος μας είναι ισχυρές Λαϊκές, στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Και δεν πρόκειται για κάποιο αόριστο σύνθημα», σημείωσε η περιφερειάρχης.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στους νέους δρόμους που έχει ανοίξει αυτά τα 4.5 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των λαϊκών αγορών:

  • Είτε πρόκειται για την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας τους, είτε για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε όλες τις Λαϊκές της Αττικής.
  • Είτε για τη χορήγηση 254 νέων αδειών δραστηριοποίησης σε Λαϊκές Αγορές, είτε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης 3.370 αδειών επαγγελματιών πωλητών ή τη χωροθέτηση 70 Λαϊκών Αγορών με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Στηρίξαμε και στηρίζουμε χειροπιαστά, όλους εσάς, τους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών. Ρυθμίσαμε τα χρέη των πωλητών – παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών – λαϊκών αγορών με κριτήρια τα οποία να επιτρέπουν στους περισσότερους να επωφεληθούν.
«Αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τα φαινόμενα διαφθοράς που πλήττουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών»
  • Αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τα φαινόμενα διαφθοράς που πλήττουν τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών. Οι εκβιασμοί, οι εξαπατήσεις και οι κάθε είδους “εξαρτήσεις”, μαύρες αγορές και “μαφίες” είναι ξένα σώματα στον θεσμό των λαϊκών αγορών, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές, επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε τέτοιου είδους διαβρωτικά φαινόμενα. Γι’ αυτό αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην πρόσφατα νομοθετημένη διαδικασία για την απόδοση θέσεων στις Λαϊκές Αγορές για όλους, με διαφάνεια και χωρίς εξαρτήσεις.
«Δώσαμε και δίνουμε δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνουν οι Λαϊκές για τους πολίτες που έχουν ανάγκη»
  • Μαζί, Περιφέρεια Αττικής, Παραγωγοί και Πωλητές Λαϊκών Αγορών κάνουμε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη. Δώσαμε και δίνουμε δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνουν οι Λαϊκές για τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Με κοινωνική ευαισθησία για τους πολλούς, για τους αδύναμους. Δείχνουμε ότι μπορούμε να γίνουμε οι στέρεοι κρίκοι της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι στέρεοι κρίκοι πραγματικής πολιτικής κοινωνικής συνοχής, και όχι ελεημοσύνης. Θεσμοθετήσαμε έτσι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη Λαϊκών Αγορών, με τη διάθεση ποσού 4.000.000 ευρώ.
  • Διοργανώνουμε τις Γιορτές των Λαϊκών Αγορών, για την ενημέρωση, την προβολή, τη διάδοση ενός θεσμού – κλειδί για την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη, ενός πραγματικού λαϊκού θεσμού.

«Δίνουμε αγώνα χωρίς συμβιβασμούς για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών»

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για έναν «αγώνα χωρίς συμβιβασμούς» που δίνουμε όλοι μαζί, Παραγωγοί, πωλητές, αιρετοί και υπηρεσιακοί της Περιφέρειας Αττικής. «Αγώνας για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών, αγώνας για το αποτελεσματικό τους έργο στο πλευρό των πολιτών». «Σας ευχαριστώ για τα όσα έχουμε καταφέρει μαζί τα τελευταία 4.5 χρόνια, σας εγγυώμαι ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας», υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας: «Προκλήσεις για τις Λαϊκές Αγορές του 21ου αιώνα που χρειάζονται οι πολίτες της Αττικής, προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε μαζί, γιατί πλέον γνωριζόμαστε καλά, και ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά, να κάνουμε καλά, και αποτελεσματικά, για τους πολλούς, εκείνους που πηγαίνουν στη Λαϊκή, στην καλή συνήθεια που ενώνει όλες τις γενιές».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών, Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία 4.5 χρόνια για τη στήριξη του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Μαρία Χριστάκη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Μοίρας και Ειρήνη Μεταξά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet