Η Ρ. Δούρου στα 25χρονα του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρ. Δούρου στα 25χρονα του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία

Τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία ευχαρίστησε η περιφερειάρχης Αττικής, «για το μεράκι που έχουν για την πατρίδα μας και για την ανιδιοτελή τους προσφορά στην προβολή της, δίνοντας έξω από τα σύνορά μας μια πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη της Ελλάδας του “γκρίζου” και των αρνητικών αναφορών στα διεθνή ΜΜΕ».

Ο Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία, που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από Ελβετούς φιλέλληνες, γιόρτασε αυτή την επέτειο με μια εκδήλωση, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, αφιερωμένη στην Αττική.

«Η παρουσία μου σήμερα, σε αυτή την εκδήλωση σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που δείχνουμε ως διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας στη συστηματική και συντονισμένη τουριστική προβολή της Αττικής γης, των νησιών της Αττικής και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο», επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της. Η ίδια τόνισε ότι «Αττική δεν είναι απλώς η Αθήνα, αλλά είναι και οι 66 Δήμοι της, που ο καθένας έχει τη δική του συμβολή στο να καταστεί η μεγαλύτερη Περιφέρεια πόλος έλξης τουριστών, επενδύσεων, επιχειρηματικότητας». Η περιφερειάρχης προσέθεσε ότι η τουριστική προβολή της Αττικής συνιστά «μείζονος σημασίας διακύβευμα» που αφορά «όλους όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Αττική». «Όλους όσοι θέλουν να βάλουν το στοίχημα της Αττικής. Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η περιφερειάρχης, συνομιλώντας με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Κύκλου, Κατερίνα Wahli Σαββίδη, και αφού τη συνεχάρη για την αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης, υπογράμμισε τη σπουδαία αποστολή και τη σημασία του έργου που επιτελείται από τον σύλλογο, «έργο που αποδεικνύει εμπράκτως ότι στην Ελβετία, όπως και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, και όχι μόνο, υπάρχει σοβαρή δυναμική για μια Ελλάδα διαφορετική, νέα η οποία στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου, παρουσίασε τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική στον επισκέπτη, με ομιλία με τίτλο «Ταξιδευτές στη χώρα μας, Αττική γη». Ακολούθησε συναυλία με την Καλλιόπη Βέττα, τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Θανάση Βασιλά.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του μουσείου Skulpturhalle Basel, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν η πρέσβης της Ελλάδας στη Βέρνη, Χαρά Σκολαρίκου, ο διευθυντής του Μουσείου, Dr Andrea Bignasca, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και ο εφημέριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Βορειοδυτικής Ελβετίας στη Βασιλεία, πατήρ Κωνσταντίνος Κοσμίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet