Η Ρ. Δούρου στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι
Κοινωνία

Η Ρ. Δούρου στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι

Στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS βρέθηκαν ακόμη μία φορά η περιφερειάρχης Αττική, Ρένα Δούρου και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν εκ νέου τον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι, ο οποίος διαθέτει όλα τα επιστημονικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα φροντίδας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων στη χώρα μας. Κατά την επίσκεψη η κ. Καντεράκη προσέφερε εκ νέου ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τη στήριξη του πολυδιάστατου έργου των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του Πασχαλινού Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

«Στηρίζουμε εμπράκτως το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS»

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής «στηρίζει συστηματικά τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, μέσα από προσπάθειες και συνέργειες που πιάνουν τόπο». «Προσπάθειες όπως αυτή η συνέργεια επί τέσσερα χρόνια με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., για να στηρίξουμε εμπράκτως το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS. Ένα έργο αναντικατάστατο που χρήζει της στήριξης όλων μας. Κοινός μας στόχος η κοινωνική συνοχή και η έμπρακτη αλληλεγγύη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια έκανε λόγο για «συστηματική και μεθοδική δουλειά, μακριά από μεγαλοστομίες», προσθέτοντας ότι «έχουμε βάλει τις βάσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία που διασφαλίζει το μέλλον των πιο ευαίσθητων κρίκων της κοινωνίας μας. Των παιδιών μας».

Η περιφερειάρχης και η γενική γραμματέας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαπα, τον διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας των Παιδικών Χωριών SOS και υπεύθυνο για το πρόγραμμα αναδοχής του Σωματείου, Στέργιο Σιφνιό, καθώς και τον υπεύθυνο του Ξενώνα, Ανδρέα Μποζώνη, για τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει ο νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αποτελεί, εξάλλου, ένα ουσιαστικό βήμα για την αποϊδρυματοποίηση και τη φροντίδα περισσότερων παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet