Η Ρ. Δούρου στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης»
Περιφέρεια Αττικής

Η Ρ. Δούρου στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης»

Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης», στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρέθηκε χθες η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για μία ακόμη κρίσιμη δομή για ηλικιωμένους συμπολίτες μας που λειτουργεί με χρηματοδότηση ύψους 835.200 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, ενώ παράλληλα έλαβε από τις τακτικές επιχορηγήσεις της Περιφέρειας ποσό ύψους 77.770 ευρώ για τα έτη 2016, 2017 και 2018.

«Υφαίνουμε το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς»

«Στην Περιφέρεια Αττικής υφαίνουμε το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και φυσικά με την Εκκλησία. Και ειδικότερα την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας που λειτουργεί αυτό την υποδειγματική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, τον “Καλό Σαμαρείτη”», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. «Κι εμείς, προσπαθώντας να δράσουμε στο ίδιο πνεύμα, εκείνο του “καλού Σαμαρείτη”, πιστεύουμε βαθιά ότι όλοι οι συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, άτομα διαφορετικά, άτομα που έχουν κάνει τις δικές τους, ξεχωριστές επιλογές ζωής, έχουν δικαίωμα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, έχουν δικαίωμα στην εργασία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Χωρίς να γίνονται αντικείμενο διάκρισης ή περιθωριοποίησης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα που αγωνιζόμαστε να γίνει ο κανόνας, “όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, οικονομικού ή κοινωνικού επιπέδου», ανέφερε η ίδια μεταξύ άλλων.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αλεξίου, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βίκυ Αλιμπέρτη, Ειρήνη Κοτρώτσιου, Μαίρη Μαργαριτοπούλου και Δημήτρης Μπαμπάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet