Θα συζητηθούν τα τεκταινόμενα στη Ν. Φιλαδέλφεια στο ΠεΣυ Αττικής;
Περιφέρεια Αττικής

Θα συζητηθούν τα τεκταινόμενα στη Ν. Φιλαδέλφεια στο ΠεΣυ Αττικής;

Αίτημα συζήτησης προ ημερησίας διάταξης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (9/3) για τα τεκταινόμενα στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη στάση της Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «έχουν περάσει δυο βδομάδες από τους πρώτους τραμπουκισμούς και δύο μέρες από τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όπου υπήρξαν συγκεκριμένες αιτιάσεις για ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής, και η περιφερειακή Αρχή δεν έχει εκδώσει ούτε ένα δελτίο Τύπου! Αναμένουμε να δούμε αν θα θελήσουν σήμερα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Το αίτημα όπως εστάλη στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Ν. Φιλαδέλφεια, με βανδαλισμούς σε δημοτικά κτήρια, εισβολές σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ξυλοδαρμούς και απειλές, αποτελούν πρωτίστως προσπάθεια εντεταλμένων ιδιωτικών συμφερόντων να εκβιάσουν για να περάσει το συμφέρον τους εις βάρος της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας και του δημόσιου χρήματος, και βέβαια αποτελούν ευθεία απειλή στη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν μπορεί να μένει άπραγο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και να μην τα καταδικάζει, γιατί με τον τρόπο αυτό τους προσφέρει κάλυψη!

Ταυτόχρονα, μετά και τη συνέντευξη του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας, εγείρεται ένα σοβαρό θέμα για την Περιφέρεια Αττικής και τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την ΜΠΕ της υπογειοποίησης. Το θέμα είχαμε θέσει και στην από 3/3/2017 ανακοίνωσή μας, ενώ είχε τεθεί και από την ανακοίνωση των 5 ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων.

Θεωρούμε απαραίτητο να συζητηθεί το θέμα στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση η περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο (που είναι αρμόδιο για την έγκριση της ΜΠΕ και της Οριστικής μελέτης) για τα τεκταινόμενα.

Εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Δ. Κουτσούμπα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet