«Ιστορική» παρέμβαση στο κέντρο της Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

«Ιστορική» παρέμβαση στο κέντρο της Νέας Ιωνίας από την Περιφέρεια Αττικής

Διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων, καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης δυναμικότητας 350 θέσεων, στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου της Νέας Ιωνίας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου και σχετικής εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την τόνωση της επισκεψιμότητας, με την αξιοποίηση της σημαντικής εμπορικής δραστηριότητας που χαρακτηρίζει τη Νέα Ιωνία, με παράλληλη αντιμετώπιση της έλλειψης υπαίθριων χώρων αναψυχής, λύση στο πρόβλημα στάθμευσης και δραστική μείωση της άσκοπης κίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

«Επιστρέφουμε στην κοινωνία και την αγορά της Νέας Ιωνίας αυτά που τις στέρησαν εδώ και 25 χρόνια» δήλωσε σχετικά ο κ. Γ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Μετατρέπουμε ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο σε μία καλαίσθητη πλατεία, με υπόγειους χώρους στάθμευσης,  διευρυμένες περιοχές πρασίνου και μονοπάτια περιπάτου. Αναδεικνύουμε την ιστορική εμπορική δραστηριότητα της πόλης και τα  στοιχεία της πολιτιστικής και βιομηχανικής της κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού.

Το έργο χωροθετείται σε οικόπεδο του Δήμου και συνορεύει με κτήρια πολιτισμού και κοινής ωφέλειας (Δημοτικό Σχολείο, Μουσείο, ΚΕΠ). Γειτνιάζει άμεσα με τον ΗΣΑΠ, αλλά και με ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο διαμορφωμένων πεζοδρόμων και πλατειών, καθιστώντας τον χώρο «υπερτοπικής εμβέλειας».  Έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου ανέλαβε η Ιωνιώτισσα περιφερειακή σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Απστολάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet