Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στους δρόμους ο στρατός για το χάος στην Αττική Οδό – Γενική αργία την Τρίτη στη χώρα
Φωτό: Eurokinissi
Περιφέρεια Αττικής

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στους δρόμους ο στρατός για το χάος στην Αττική Οδό – Γενική αργία την Τρίτη στη χώρα

Γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποφασίστηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» η οποία σαρώνει τη χώρα. Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι ευρεία κινητοποίηση του στρατού στην Αττική Οδό για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί που βρίσκονται καθηλωμένοι στα αυτοκίνητά τους για ώρες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποιείται σε έξι εξόδους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Παιανίας, Σπάτων, Μαραθώνος.

Μηχανήματα του στρατού βρίσκονται στις εξόδους της Αττικής Οδού προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο, ενώ οι οδηγοί κατευθύνονται στις κοντινότερες εξόδους από τα σημεία που έχουν εγκλωβιστεί. Ταυτόχρονα, μηχανήματα της Νέας Οδού κατευθύνονται στην Αττική Οδό προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση, της οποίας τον συντονισμό έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία.

Από το πρωί δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους οδηγούς (σ.σ. συγκεκριμένη μαρτυρία έφτασε στο Reader) μην αντέχοντας άλλο την ακινησία, παράτησαν τα αυτοκίνητά τους μέσα στo τούνελ της Δουκίσσης, όπου έχουν ακινητοποιηθεί, και έφυγαν με τα… πόδια, λέγοντας πως θα πάνε να τα πάρουν όταν θα βελτιωθεί ο καιρός!

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έριξαν βαρύτατες ευθύνες για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού. «Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα το εισηγηθώ στον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θέλω να επισημάνω ότι όλα τα μεγάλα προβλήματα στην Αττική δημιουργήθηκαν εξαιτίας της Αττικής Οδού», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού θα λογοδοτήσουν. «Να πάρετε τηλέφωνο τους υπευθύνους μέσω της εκπομπής να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό!» είπε σε έντονο τόνο ο περιφερειάρχης Αττικής στον ALPHA. Κάποιος από αυτούς να βγει και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι δεν έκανε. Αν μας ζητήσει κάποιος να ανοίγουμε και την Αττική Οδό, που είναι ευθύνη άλλων, να το πράξουμε, αλλά αυτό θα είναι σε βάρος άλλων οδών σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» σχολίασε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet