Καρναβαλικοί ρυθμοί στα Βόρεια της Αττικής
Κοινωνία

Καρναβαλικοί ρυθμοί στα Βόρεια της Αττικής

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινήθηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών, τηρώντας τα έθιμα των ημερών και δίνοντας… ανάσες ξεγνοιασιάς στους κατοίκους τους.

Στη Ηράκλειο Αττικής μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την καρναβαλική παρέλαση, που κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου και στήθηκε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι. Είχε προηγηθεί, το Σάββατο 18/2, το παραδοσιακό αποκριάτικο γαϊτανάκι από τα δημοτικά σχολεία της πόλης στην πλατεία, ως… προθέρμανση των όσων θα ακολουθούσαν.

Στην Κηφισιά, τη δική της αποκριάτικη πινελιά άφησε την Κυριακή 19/ 2 η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου περιοδεύοντας στο κέντρο της πόλης και γεμίζοντάς το με πνευστά και κρουστά, πολύχρωμες εικόνες, ρυθμούς και μελωδίες!

Μια ξεχωριστή εμφάνιση με παιανισμούς και καρναβαλικά τραγούδια που δημιούργησε αυθεντική αποκριάτικη ατμόσφαιρα.

Στο Μαρούσι στην πρώτη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) η μπάντα με τα κρουστά ξεσήκωσε τους περαστικούς, η βιωματική αποκριάτικη παράσταση κέντρισε το ενδιαφέρον, ενώ το αποκριάτικο τρενάκι διέσχισε τους γιορτινούς δρόμους της πόλης.

Στη Μεταμόρφωση την παράσταση έκλεψαν τα έθιμα από τους παραδοσιακούς συλλόγους της πόλης, που συνοδεύτηκαν με πολλές δραστηριότητες και αστείρευτο κέφι.

Η ενημέρωση της δημοτικής αρχής Μεταμόρφωσης για το καρναβάλι

Στη Νέα Ιωνία με μεγάλη συμμετοχή και αποκριάτικο ξεφάντωμα πραγματοποιήθηκε το «Καρναβάλι των Χρωμάτων» του Δήμου. Αποκριάτικα δρώμενα, εντυπωσιακές στολές, φουσκωτά παιχνίδια, χορό, μουσική και τραγούδι απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι που διασκέδασαν με την ψυχή τους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Σε ένα υπέροχο αποκριάτικο σκηνικό το πρωί της Κυριακής (19/2), πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, έγιναν «ένα» με το αποκριάτικο υπερθέαμα το οποίο ήταν πλαισιωμένο από περίτεχνες φιγούρες και σκηνικά, μουσική, δρώμενα θεάτρου, ακροβατικά.

Στο «Καρναβάλι των Χρωμάτων» παραβρέθηκε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής, οι οποίοι συμμετείχαν με τον κόσμο στο ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα που χάρισε άφθονο κέφι, γέλιο, ζωντάνια και χαρά στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στον Παπάγο τα παιδιά απόλαυσαν την αποκριάτικη εκδήλωση, με παιχνίδια, κατασκευές, κεράσματα, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις. Την προηγούμενη μέρα, οι μεγαλύτεροι ταξίδεψαν στο παρελθόν με αθηναϊκές και επτανησιακές καντάδες από τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Μια πολύχρωμη και διασκεδαστική Κυριακή επιφύλαξε στους κατοίκους του ο Δήμος Πεντέλης, που το διασκέδασε σε καρναβαλικούς ρυθμούς, ενώ στο Χαλάνδρι η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από τραγούδια, γέλια και χαρά, που σκόρπισαν απλόχερα οι σύλλογοι της πόλης.

Φωτογραφίες από τα FB των Δήμων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet