Καταδίκη για την επίθεση στον Κολωνό
Περιφέρεια Αττικής

Καταδίκη για την επίθεση στον Κολωνό

Κοινή ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκαν στελέχη των παρατάξεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ και ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ κατά το μοίρασμα προεκλογικού υλικού στον Κολωνό εξέδωσαν οι δύο παρατάξεις. Επίσης, τα γεγονότα καταδίκασε, με δική του ανακοίνωση, και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις:

Κοινή ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμης Ζωής» για τα γεγονότα στον Κολωνό

Μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής» που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στον Κολωνό δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιά νεοφασιστικά στοιχεία. Οι τραμπούκοι απομονώθηκαν από πολίτες και παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι έκαναν εκείνη τη στιγμή δωρεάν διανομή τροφίμων. Παρά τα όσα ισχυρίζεται μια μερίδα αμετανόητων ΜΜΕ, προσφέροντας για πολλοστή φορά άλλοθι και κάλυψη στη δράση των φασιστικών ομάδων, οι τραμπούκοι δεν είχαν καμία σχέση με τους παραγωγούς  των λαϊκών αγορών. Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμης Ζωής» παρέμειναν στον χώρο και συνέχισαν να μοιράζουν το υλικό τους στους πολίτες.

Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν την αγωνία και τον φόβο κάποιων για την μεγάλη ανατροπή που έρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Καμία ακροδεξιά συμμορία δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την μεγάλη αλλαγή στις 19 Μαΐου. Καλούμε όλους αυτούς που όλο και συχνότερα χαϊδεύουν την ακροδεξιά για να κερδίσουν ψήφους, να αναλογιστούν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες.  

 Ο Γιάννης Σγουρός καταδικάζει την επίθεση εναντίον των συνεργατών της Ρένας Δούρου

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση κατά των συνεργατών της Ρένας Δούρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και κάθε προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου πολιτικού λόγου από όπου και αν αυτή προέρχεται. Τέτοια επεισόδια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτά σε μια δημοκρατική κοινωνία και σε ένα πολίτευμα που βασίζεται στον διάλογο».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet