Κ. Αγοραστός: «Να συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στην Ε.Ε.»
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Αγοραστός: «Να συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στην Ε.Ε.»

Να συσταθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σήμερα στην 123η ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

«Η Ε.Ε. θεωρείται πλέον σταθερά σ’ όλο τον κόσμο και σ’ αυτή προσβλέπουν στις δύσκολες στιγμές. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό για την Ε.Ε., αυτό είναι μία Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για να προλαβαίνουμε τις κρίσεις και να τις αντιμετωπίζουμε στην ώρα τους κι όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να τις θεραπεύσουμε, ξοδεύοντας πολλά σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και αξιολόγησε την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων ως «νευραλγικής σημασίας παράγοντα για ν’ αποκατασταθεί η κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ του Ευρωπαίου πολίτη και της Ε.Ε.».

Ο κ. Κ. Αγοραστός προέβη στην εκτίμηση ότι «η Ευρώπη ήταν η νικήτρια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές» και στηλίτευσε την πρακτική κάποιων κρατών-μελών να χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές και να περιχαρακώνονται.

«Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας, τη δύναμη της ενωμένης Ευρώπης, ας μην το απεμπολήσουμε», προέτρεψε και υπογράμμισε: «Εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις καλύτερα γιατί είμαστε πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη, αφουγκραζόμαστε την αγωνία, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την έγνοια του για το μέλλον, συναισθήματα που ουδέποτε στο παρελθόν ήταν τόσο έντονα.

»Οι Ευρωπαίοι πολίτες αξιώνουν σήμερα δουλειά, ασφάλεια, ευημερία, ανάπτυξη με όρους ισότητας. Για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να οδηγηθούμε σε αύξηση πλούτου στην Ε.Ε., γιατί η παραγωγή πλούτου ισοδυναμεί με κοινωνική ευημερία», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet