Κ. Αγοραστός: Στόχος μας η άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Αγοραστός: Στόχος μας η άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, παρέστη σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου).

Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση αξιοποιούμε  όλα τα χρηματοδοτικά και θεσμικά «εργαλεία» και εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου με προγραμματισμό, σχέδιο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να στηρίξουμε αποτελεσματικά ομάδες συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως οι Ρομά.

»Κεντρικός στόχος μας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, είναι η άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά. Με τις πολιτικές και τις δράσεις μας εργαζόμαστε για να αμβλύνουμε τις κοινωνικές ανισότητες και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ρομά μέσα από το τρίπτυχο της εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, της κοινωνικής παρέμβασης στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης, της κοινωνικής χειραφέτησης και συμμετοχής των ίδιων των Ρομά στον κοινωνικό διάλογο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet