Κ. Αγοραστός: Τα fake news μας οδηγούν σε ελεγχόμενες δημοκρατίες στην Ευρώπη
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Αγοραστός: Τα fake news μας οδηγούν σε ελεγχόμενες δημοκρατίες στην Ευρώπη

«Οδηγούμαστε μέσω των fake news (ψευδείς ειδήσεις) σε ελεγχόμενες δημοκρατίες στην Ευρώπη κι ως εκ τούτου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», προειδοποίησε  ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

«Παραφράζοντας τoν Ελί Βιζέλ (Elie Wiesel) θα έλεγα ότι αν κάτι μπορεί να σώσει την Ευρώπη, αυτό είναι η μνήμη. Γιατί ελπίδα χωρίς μνήμη είναι σαν μνήμη χωρίς ελπίδα. Συνεπώς, στις αποφάσεις που λαμβάνουμε στην Ε.Ε. πρέπει να έχουμε μνήμη», επισήμανε, παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολίτες, δεν νιώθουν ούτε τη σταθερότητα ούτε την ασφάλεια στην Ε.Ε. και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ως προς την αποτελεσματικότητα των αποφάσεών μας. Σήμερα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία έχει οδηγηθεί μακριά από τη φυσική της ισορροπία όσον αφορά στις αγορές, στην ευρωπαϊκή κοινωνική ομοιογένεια, στην ισότητα και στην παραγωγικότητα. Κι η επιστροφή στη φυσική ισορροπία θα έχει πολιτικό κόστος που το βιώνουμε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αξιολόγησε ως «καλό για την Ευρώπη το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία» κι έκρινε επιβεβλημένο να συσταθεί επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στην Ε.Ε. καθώς, όπως πρόσθεσε, «έχει δείξει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα και με ασφάλεια τις κρίσεις. Αυτό θα είναι βήμα μεγαλύτερο από το κενό και θα αποτελέσει τη διαφοροποίηση σε σχέση με τις υφιστάμενες πεπατημένες, κλασικές, παρωχημένες διαδικασίες. Αντί να τρέχουμε πίσω από τα προβλήματα, οφείλουμε να προετοιμάζουμε τις λύσεις».

Τέλος ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο BREXIT, προτείνοντας η επιτροπή που θα το διαχειριστεί «να τολμήσει να προχωρήσει σε ρηξικέλευθες αποφάσεις για ν’ αλλάξουμε τη ροή στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet