Κ. Μανιάτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Μανιάτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης.

«Η 8η Μάρτη έχει καταγραφεί διεθνώς ως ημέρα τιμής για τις γυναίκες όλου του κόσμου, που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση σε κάθε τομέα του κοινωνικού γίγνεσθαι. Παρέχει την ευκαιρία της αποτίμησης των κατακτήσεών τους και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αφετηρία νέων αγώνων κατά της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων κάθε είδους, για μια κοινωνία που θα θεμελιώνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και στη δημοκρατία. Είναι ημέρα ανάδειξης των διεκδικήσεών τους και όχι αφορμή για μεγαλόστομες και ανέξοδες υποσχέσεις και ηχηρά συνθήματα.

»Πρέπει όμως να κατανοηθεί ότι η ισότητα δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τη γυναίκα. Αφορά κάθε άνθρωπο και συνδέεται αναπόσπαστα με βασικές ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα.

»Άλλωστε, το Γυναικείο Κίνημα έδωσε και εξακολουθεί να δίνει αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, στο πλαίσιο της οποίας όλοι οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άνδρες, θα αντιμετωπίζονται με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που τους αξίζει και θα αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους. Και τα επιτεύγματά του δεν είναι λίγα.

»Παρόλα αυτά, στην αυγή του 21ου αιώνα οι γυναίκες, “το μισό του ουρανού”, εξακολουθούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενώ υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις απάνθρωπες συνέπειες των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών. Ιδίως στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, οι γυναίκες καλούνται να πληρώσουν βαρύτερο τίμημα και στις περικοπές μισθών και συντάξεων και στην ανεργία.

»Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της για ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις πτυχές της ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet