Μαριάνα Τσίχλη: Αγωνιζόμαστε για την Αττική των πολλών!
Περιφέρεια Αττικής

Μαριάνα Τσίχλη: Αγωνιζόμαστε για την Αττική των πολλών!

Το προεκλογικό μανιφέστο της έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση Ανυπότακτη Αττική, με υποψήφια περιφερειάρχη τη Μαριάνα Τσίχλη.

Σε αυτό η κίνηση αναφέρει τα εξής:

Είμαστε μια νέα, ανοιχτή κίνηση αγωνιστών και αγωνιστριών στην Περιφέρεια Αττικής, που χτυπήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, όσο καμία άλλη.

Αγωνιζόμαστε για να είναι η Αυτοδιοίκηση θεσμός κοινωνικής προστασίας και όχι ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Χαράσσουμε ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται τόσο στην ανάγκη για συνολική ανατροπή των αντικοινωνικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και στην άμεση δυνατότητα για βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Αττικής. 

Η Αττική ήταν και είναι το βασικό πεδίο του τεράστιου κοινωνικού πειράματος που αποτέλεσαν τα μνημόνια. Η Αττική, με το 45% του πληθυσμού της χώρας, αλλά και την πλειονότητα των φτωχών, των εργαζόμενων, όλων όσοι τσακίστηκαν από την κρίση, είναι σημείο αιχμής για μια τεράστια αναδιάρθρωση. Η πάγια πολιτική της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες είχε βαρύτατο τίμημα σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, στις πυρκαγιές στο Μάτι και στις πλημμύρες της Μάνδρας. 

Η Περιφέρεια έχει σημαντικές και κρίσιμες για τη ζωή των ανθρώπων αρμοδιότητες, δεν είναι «άδειο κέλυφος» χωρίς εξουσίες, δεν είναι απλώς παράρτημα της κυβέρνησης. Γι’ αυτό χρειάζεται οι διεκδικήσεις του λαού και οι κοινωνικές ανάγκες να εμφανιστούν, να εκπροσωπηθούν στο θεσμικό επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εμείς σκοπό έχουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό: Να εκπροσωπήσουμε, με τον λόγο μας, αλλά και τις παρεμβάσεις και προτάσεις μας, τους κοινωνικούς αγώνες και τα συμφέροντα των κατοίκων και κοινωνικών ομάδων που διεκδικούν και δραστηριοποιούνται απ’ άκρου εις άκρο στην Αττική, με σκοπό αυτές οι διεκδικήσεις να εμφανίζονται και να εκφράζονται στο πιο ψηλό επίπεδο.

Οι θέσεις και οι αποφάσεις μας, μας δεσμεύουν μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας εκπροσωπούν την κίνησή μας στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δεσμεύονται από τις αποφάσεις μας. Ενημερώνουν και αναλύουν για κάθε τι που συζητιέται στην Περιφέρεια και αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ανοίγουν τις πόρτες του Συμβουλίου στις κινήσεις, τις πρωτοβουλίες και επιτροπές πολιτών που αγωνίζονται.

Οικοδομούμε μία ανοιχτή, ριζοσπαστική αριστερή κίνηση που έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αριστερά που στηρίζεται στους αγώνες και στα κινήματα και ανοίγει δρόμους στην ενότητα. Μια κίνηση με τα μάτια στραμμένα στις ανάγκες της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των νέων. Μια αγωνιστική, ριζοσπαστική, ανυπότακτη κίνηση.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet