Με αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη τα φετινά μηνύματα των δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Περιφέρεια Αττικής

Με αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη τα φετινά μηνύματα των δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ρίχνει βαριά τη σκιά της και στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Γεγονός που αποτυπώνεται και στα σχετικά μηνύματα που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δήμαρχοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών, στα περισσότερα εκ των οποίων γίνεται αναφορά στις μανάδες που θρηνούν τα παιδιά τους. Και μάλιστα, αυτή τη φορά, είχαμε μόλις 7 δημάρχους να αναφέρονται στη σημερινή γιορτή, άλλο ένα δείγμα του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες.

Το «Ε» συγκέντρωσε τα μηνύματα αυτά, που σημαδεύουν μία Παγκόσμια Ημέρα η οποία γιορτάζεται υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σύγκριση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε τις γυναίκες που εργάζονται στο δημαρχείο της πόλης και λίγο μετά ο Δήμος έκανε την εξής ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Σήμερα, 8 Μαρτίου 2023, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, επισκέφτηκε όλες τις κυρίες που εργάζονται στο δημαρχείο της πόλης μας προσφέροντάς τους από ένα τριαντάφυλλο και μία σοκολάτα. Σήμερα, όμως, η σκέψη όλων μας είναι στις μητέρες, στις συζύγους, στις αδελφές και στις φίλες, που μετά την τραγωδία των Τεμπών έμειναν πίσω και καλούνται να επουλώσουν τις πληγές τους, για να σταθούν στα πόδια τους, για να στηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!».

Ο δήμαρχος Βριλησσίων και πλέον υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ξένος Μανιατογιάννης επέλεξε να αναρτήσει μία φωτογραφία με ένα λευκό γαρύφαλλο σε σκούρο φόντο και την απλή αναφορά «Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2023».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος έγραψε στη λιτή ανάρτησή του: «Σήμερα η σκέψη μας είναι με τις μητέρες, τις αδερφές, τις κόρες, τις συντρόφους και όλες τις γυναίκες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Αντί για χρόνια πολλά ένα ποτέ ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σημειώνει στην ανάρτησή του: «Σήμερα Ημέρα της Γυναίκας. Να ζήσουν Υγιείς, Ασφαλείς και Χαρούμενες σε Όλο τον Κόσμο. Όμως η Σκέψη μου στρέφεται στις Δυστυχείς Μητέρες που το Τραύμα της Απώλειας άνοιξε πριν μία εβδομάδα και δεν θα κλείσει Ποτέ. Ο Θεός να τους δίνει Κουράγιο και η Κοινωνία Αγάπη και Παρηγοριά.

«Η φετινή επέτειος αφιερώνεται στη μνήμη των αδικοχαμένων κοριτσιών και σε όλες εκείνες τις μανάδες που θρηνούν τα παιδιά τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη» είναι μία από την αποστροφή του μηνύματος για τη σημερινή μέρα από τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Με φωτογραφίες όπου εικονίζεται να έχει στο πλευρό του τις γυναίκες της ζωής του συνόδευσε το σχόλιό του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχόμενος «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Χρόνια πολλά στη ζωή!».

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζαμε τις Γυναίκες. Τις γυναίκες που τιμάμε και αγαπάμε! Φέτος όμως το μυαλό μας είναι στις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους. ´Οταν όμως θρηνούν μανάδες δεν μπορούν να γιορτάζουν οι γυναίκες. Η σκέψη μας φέτος είναι σε αυτές τις Γυναίκες! Και τις συμπαραστεκόμαστε» σχολίασε από την πλευρά του δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης.

Οι δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος επέλεξαν να μην κάνουν καμία δεν έκαναν κάποια σχετική ανάρτηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet