Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος συναντήθηκε η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος συναντήθηκε η Ρ. Δούρου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος είχε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση μετείχε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, ενώ την αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος αποτελούσαν η πρόεδρος, Ελένη Κονοφάου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης και η γενική γραμματέας, Μαρία Γραμματικού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στον επτανησιακό και γενικότερα τον ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «τεκμηριωμένες προτάσεις και δράσεις σχετικά με τη διάσωση και ανάπτυξη των πολιτιστικών παραδόσεων με ιστορικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο». Στο πλαίσιο των δράσεων, ενδεικτικά αναφέρθηκε το θέμα των μουσικών συνόλων του Ιονίου (Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Μαντολινάτα, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών), η Ιόνιος Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Θεάτρου και Χορού, κ.ά., τα οποία έχουν ιδρυθεί από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνέχιση της επικοινωνίας με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet