«Μια κουβέντα με τον Γλέζο» από τη Ρένα Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

«Μια κουβέντα με τον Γλέζο» από τη Ρένα Δούρου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου της εκλεγμένης περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου «Μια κουβέντα με τον Γλέζο».

Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της Ρένας Δούρου:

Σήμερα θέλω τη σκέψη μου καθαρή όπως καθάριος είναι πάντα και ο λόγος του Μανόλη. Είτε αγορεύει στη Βουλή, είτε στις πλατείες. Είτε βρίσκεται στην Αθήνα, είτε στ΄ Απεράθου. Είτε μιλάει στους συγχωριανούς του, είτε σε ξένους δημοσιογράφους. Είτε απευθύνεται σε συνομήλικούς του αντιστασιακούς, είτε σε νέα παιδιά παρουσιάζοντάς τους με ζωντανό τρόπο την αντίσταση κατά του φασισμού.

Ο Γλέζος έχει καταφέρει, παραμένοντας σεμνός, με το παράδειγμα και τη δράση του – και πιστεύω ότι αυτό αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου -, να σφραγίσει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ξέρει να κοιτά μπροστά. Στο μέλλον. Με τη βεβαιότητα της υπεροχής της Αριστεράς και των αξιών της. Αξιών τις οποίες ο ίδιος αυστηρά υπηρέτησε.

Μία ζωή που αν θέλαμε να την κωδικοποιήσουμε και με τον κίνδυνο πάντα να απλουστεύσουμε μια πολυσύνθετη προσωπικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπέμπει πέντε μηνύματα. Πέντε μηνύματα πολιτικά. Πέντε μηνύματα συλλογικά. Πέντε μηνύματα αγώνα.

Το πρώτο, το αέναο μήνυμα, έχει να κάνει με την άμεση Δημοκρατία. Την πηγή των πάντων.

Το δεύτερο μήνυμα, απόρροια του πρώτου, έχει να κάνει με την πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την ανάγκη να ασκήσουν οι ίδιοι οι πολίτες την εξουσία.

Το τρίτο μήνυμα: Να πάρουμε την εξουσία για να τη δώσουμε στους πολίτες να την ασκήσουν. Οι ίδιοι. Αδιαμεσολάβητα.

Το τέταρτο μήνυμα: Η Αριστερά ή θα σημάνει κοινωνικοποίηση των μέσων πολιτικής εξουσίας, ή δεν θα είναι Αριστερά.

Το πέμπτο μήνυμα: Η σχέση του με τους νέους είναι σχέση κομβική, πολύτιμη και ισότιμη με έναν σπάνιο τρόπο.

Ακούραστος εργάτης, ο Γλέζος επιχειρεί να δώσει απαντήσεις. Να κτίσει λύσεις. Χωρίς να φοβάται να αποτύχει. Γιατί γνωρίζει ότι αλάθητος είναι μόνο εκείνος που δεν πράττει.

Οι άκρες αυτού του κουβαριού που ονομάζεται Γλέζος είναι πάρα πολλές. Όλες ωστόσο οδηγούν στον ίδιο πυρήνα. Τον πυρήνα ενός διαρκούς ταξιδιού, ενός ακούραστου ταξιδευτή. Πάντα με το καράβι των οικουμενικών αξιών της Αριστεράς, έτοιμου ανά πάσα στιγμή να σαλπάρει για νέους αγώνες.

Για μια ακόμη φορά, είναι έτοιμος να ξεκινήσει αύριο το ταξίδι του για τις Βρυξέλλες. Για να δώσει τον αγώνα για το νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και ηθικά επιβεβλημένο, αίτημα των γερμανικών επανορθώσεων απέναντι στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet