«Μπλόκο» σε νοσοκομειακά απορρίμματα
Περιφέρεια Αττικής

«Μπλόκο» σε νοσοκομειακά απορρίμματα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων, με στόχο την αποτροπή εναπόθεσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι: «Καταβάλλουμε καθημερινά τεράστιες προσπάθειες ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των πέντε εκατομυρίων πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων). Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειές θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

Στο πλαίσιο των καθημερινών μακροσκοπικών ελέγχων, οι ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα (10-16/3) ποσότητες επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων που προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής, αναμεμειγμένες με αστικού τύπου απόβλητα.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.λπ.) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και άνδρες της αστυνομίας Περιβάλλοντος, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία του αυτοφώρου και κατάσχεσης του φορτηγού οχήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet