«Πείτε μας το πρόγραμμά σας κ. Δούρου, πριν μας “πνίξουν” τα σκουπίδια»
Περιφέρεια Αττικής

«Πείτε μας το πρόγραμμά σας κ. Δούρου, πριν μας “πνίξουν” τα σκουπίδια»

Στην αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών από την πόλη της Τρίπολης στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) Φυλής (βλέπε δημοσίευμα Κατά της μεταφοράς σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής η Περιφέρεια) απαντά ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Απάντηση Αγγελάκα στη Ρένα Δούρου: «Αντί να μεταβιβάζει τις ευθύνες της, ας γνωστοποιήσει επιτέλους το πρόγραμμά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων προτού τα σκουπίδια “πνίξουν” την περιφέρειά μας»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου (όπως δημοσιεύονται στον Τύπο) για την κοινή απόφασή των δύο γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας με επιστολή του επισημαίνει τα εξής:

  • Η απόφαση ελήφθη ώστε να αντιμετωπισθεί το οξύτατο πρόβλημα της μη αποκομιδής απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης (και λόγω έλλειψης χώρου ΧΥΤΑ), αφού κηρύχθηκε ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την 6561/2556/14.01.2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και το 2013 και 2014 ώστε να αποφευχθούν προβλήματα δημόσιας υγείας και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.
  • Η απόφαση καθορίζει μεταφορά απορριμμάτων μέχρι 4.000 τόνων, καθώς προβλέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, για τον οποίο εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας.
  • Είναι προφανές ότι η απόφαση των δύο γενικών γραμματέων ΑΠΔ έρχεται να καλύψει ολιγωρίες και αδυναμίες στη διαχείριση των απορριμμάτων από τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, που επί χρόνια δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Προέχει πάνω από όλα η προάσπιση της υγείας των πολιτών, κάτι που φαίνεται ότι η κα Δούρου δεν αντιλαμβάνεται, καθώς φαίνεται επίσης να αγνοεί το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

Σχετικά με τα όσα προσβλητικά αναφέρει για το πρόσωπό του η κυρία περιφερειάρχης, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας επισημαίνει: «Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι όλοι οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης είναι “διορισμένοι” με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους (φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους γενικούς γραμματείς της νέας κυβέρνησης). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επαγγελματική πορεία και επιστημονική κατάρτιση (θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε την επαγγελματική σταδιοδρομία και των δυο μας, ώστε να βγουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα). Επίσης καλόν είναι να γνωρίζει η κ. Δούρου ότι οι “αιρετοί” δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν έχουν το χαρακτηριστικό της αυθεντίας. Τέλος, καλόν είναι η κ. Δούρου να γνωστοποιήσει -επιτέλους- το πρόγραμμά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, προτού “πνίξουν” την περιφέρειά μας και χρειαστεί να μεταφερθούν κάπου αλλού με απόφαση ενός “διορισμένου” γενικού γραμματέα. Χωρίς να μεταβιβάζει την ευθύνη σε άλλους. Είναι αποκλειστικά δική της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet