Ν. Χαρδαλιάς: Στόχος να γίνει η Αττική φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας
Επιχειρήσεις-Αγορά

Ν. Χαρδαλιάς: Στόχος να γίνει η Αττική φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Με επίσκεψη στο Ινστιτούτο MaRS, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στο Τορόντο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Collision Tech Confrence 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον κ. Χαρδαλιά, τον οποίο συνόδευαν εκπρόσωποι των ελληνικών start up εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση, υποδέχτηκε εγκάρδια ο διοικητής του MaRS Ian Spence, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του ινστιτούτου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Έλληνες start-uppers είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους υπεύθυνους του ινστιτούτου, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες υποστήριξης των εταιρειών τους από το ΜaRS, καθώς και για τους τρόπους προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην καναδική αγορά.

«Ολοκληρώνουμε την παρουσία μας στο Τορόντο με την επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας και καινοτομίας στον κόσμο», τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η Αττική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα φυτώριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με διεθνή απήχηση, που θα αναδείξει τις ικανότητες των Ελλήνων start-uppers. Έχουμε τη βούληση και γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, μέσα από ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερο λόγο στη συμβολή της ομογένειας για την προώθηση της εξωστρέφειας των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. «Στο Τορόντο κατοικεί μια “μικρή Ελλάδα” καθώς η ελληνική κοινότητα απαρτίζεται από 150.000 μέλη, μια γέφυρα που φέρνει κοντά την πατρίδα μας με τον Καναδά», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως υπογράμμισε, «η ομογένεια είναι ο πιο άξιος πρεσβευτής μας και αυτό είχα τη χαρά να το διαπιστώσω κατά τη συνάντησή μου με τη δήμαρχο του Τορόντο. Η κυρία Chow μου εξέφρασε τον θαυμασμό της για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας, την οποία γνωρίζει μέσα από τη δυναμική παρουσία των ομογενών μας, και σε αυτή τη βάση θα χτίσουμε τη θεσμική συνεργασία μεταξύ των δύο μητροπολιτικών περιφερειών. Την περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να επισκεφθεί την Αττική για να βάλουμε τα θεμέλια των συνεργειών μας, με επίκεντρο τον τουρισμό και το επιχειρείν».

Το Ινστιτούτο ΜaRS υποστηρίζει περισσότερες από 1.200 νεοφυείς επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην ΑΙ τεχνολογίας, την οικονομίας της υγείας, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ενώ από το 2010 έως σήμερα οι start up που στηρίζει το έχουν συγκεντρώσει πάνω από 19 δισ. δολάρια και απασχολούν περισσότερα από 33.000 άτομα. Σε μια αχανή έκταση 140.000 τ.μ, το MaRS είναι χτισμένο στην παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου, όπου για πρώτη φορά χορηγήθηκε μαζικά σε ασθενείς με διαβήτη ινσουλίνη – μια μεγάλη ανακάλυψη που οδήγησε στη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet