Ξεκίνησαν οι  διαδικασίες για τη δημιουργία πρότυπων λαϊκών αγορών από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία πρότυπων λαϊκών αγορών από την Περιφέρεια Αττικής

Στη λαϊκή αγορά του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Σχολής εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Π. Πάγκαλο, καθηγητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τον σχεδιασμό των νέων πρότυπων λαϊκών αγορών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Λαϊκών Αγορών, τόσο στον τρόπο λειτουργίας όσο και στην γενικότερη εικόνα τους, με τη δημιουργία νέων πρότυπων λαϊκών αγορών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Στ. Μελάς, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Αττικής Χ. Πασβαντίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλίατος, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και πρόεδροι των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την υλοποίηση του οράματος για τις πρότυπες λαϊκές αγορές επισήμανε προς πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία, με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς ο θεσμός της λαϊκής αγοράς είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την καθημερινότητα της κοινωνίας.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για τις πρότυπες λαϊκές αγορές

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet