Ξεκίνησε η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής μέσω livestreaming
Πολιτισμός

Ξεκίνησε η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής μέσω livestreaming

Ξεκίνησε η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας, μέσω livestreaming, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα προβάλλονται στο κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube, 41 μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, ανοιχτές για όλους τους θεατές που θέλουν να τις απολαύσουν και οι οποίες δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν σε φυσικούς χώρους και με ζωντανή την παρουσία του κοινού, εξαιτίας των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας ως βασική πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας, αποφάσισε να στηρίξει το καλοκαίρι του 2020 τοn χώρο του πολιτισμού, καταρτίζοντας ένα πλούσιο και πλουραλιστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα 140 εκδηλώσεων, υπό την επιμέλεια της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χ. Ρώμα, ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα που είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από οποιαδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο.

Με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και με δεδομένη την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας και προσωπικά ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, στην προστασία της δημόσιας υγείας, ανεστάλη η πραγματοποίηση ενός αριθμού εκδηλώσεων σε φυσικούς χώρους, με την παρουσία θεατών.

Ωστόσο με απόφαση του περιφερειάρχη επελέγη η λύση της live streaming προβολής μέσω διαδικτύου των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας προκειμένου αφ’ ενός να συνεχιστεί έμπρακτα η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του Πολιτισμού και αφ’ ετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο σχετικό μήνυμά του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Είμαστε στο πλευρό των καλλιτεχνών με πράξεις και όχι με λόγια. Με καινοτόμες πρωτοβουλίες, εναρμονισμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, στηρίζουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, όπως είχαμε δεσμευτεί. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λόγω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».  

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τις εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet