Οι προτεραιότητες των Δήμων Βόρειου Τομέα Αθηνών στο ΠΕΠ Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Οι προτεραιότητες των Δήμων Βόρειου Τομέα Αθηνών στο ΠΕΠ Αττικής

Ευρεία σύσκεψη με τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών «να υπάρξει μια ενημέρωση για τα σημαντικά και ώριμα έργα που έχει δρομολογήσει κάθε Δήμος, μέσω του επιχειρησιακού του σχεδίου, προκειμένου ως Περιφερειακή Ενότητα συνολικά, να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και σχεδιασμός για την προετοιμασία και την αποφυγή επικαλύψεων σε προτεινόμενες δράσεις. Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία και οι προτάσεις των Δήμων που είναι εφικτό να ενσωματωθούν σε συνεργατικές δράσεις στο Επιχειρησιακό Σχέδιο».

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, οι αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, Παπάγου – Χολαργού Τζίνα Αρβανίτη, Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, Αγίας Παρασκευής Ελισάβετ Πετσατώδη, ενώ τους Δήμους Κηφισιάς, Φιλοθέης – Ψυχικού εκπροσώπησαν οι γενικοί γραμματείς ή σύμβουλοι των δημάρχων.

Δεν προσήλθαν εκπρόσωποι των Δήμων Αμαρουσίου και Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι Δήμοι ενημέρωσαν για τις προτεραιότητές τους για τις οποίες ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει διαδημοτικό ενδιαφέρον ή και προγραμματική συμφωνία με την Περιφέρεια προκειμένου να ενισχυθούν οι προτάσεις.

Οι βασικές θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες κατατέθηκαν προτάσεις είναι οι εξής:

  • Κοινωνική Πολιτική – Κοινωνική Μέριμνα – Κοινωνική Οικονομία.
  • Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής, Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων – Υγεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός.
  • Οικονομία φιλική προς το περιβάλλον – Ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, Τουρισμός.
  • Ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός και συμπλήρωση υποδομών πρόσβασης.
  • Βελτίωση της θεσμικής επάρκειας και της αποτελεσματικότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην Τοπική Διακυβέρνηση.
  • Ψηφιακή τεχνολογία, αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με στόχο την απλούστευση, την καινοτομία, την επιτάχυνση και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι «Αφήνουμε πίσω μας τις στρεβλώσεις και τις λάθος προτεραιότητες του παρελθόντος. Περνάμε από τις πανάκριβες αναπλάσεις και τα μεγάλα έργα τσιμέντου στη βελτίωση, την ενεργειακή αναβάθμιση και την ευφυή εξειδίκευση με προτεραιότητα το περιβάλλον και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

»Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την κοινοτική χρηματοδότηση για την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων με τρόπο βιώσιμο και οικολογικό, τον θεματικό τουρισμό, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής. Καταγράφουμε σήμερα τις πραγματικές ανάγκες και εκεί έχουμε στραμμένη την προσοχή μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet