Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Δούρου: Ώρα για σοβαρή δράση
Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Δούρου: Ώρα για σοβαρή δράση

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και στην οποία συμμετείχαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών, Μαραθώνα – Νέας Μάκρης και Ραφήνας – Πικερμίου.

Ακόμα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης αλλά και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, σημείωσε ότι «αυτές τις στιγμές, με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας, δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες». Η Ρένα Δούρου συμπλήρωσε ότι «με αίσθηση καθήκοντος όλοι, υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης» τόνισε.

‘Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η περιφερειάρχης: «Έχουμε υποχρέωση να μην ξανά περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και τον χειμώνα με τις πλημμύρες».

Ηλία Ψηνάκης: Η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη

Για «τεράστια κρίση» έκανε λόγο και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, όπου και επέμεινε πως «η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη», καθώς, όπως σημείωσε, «η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο». Μιλώντας για την δική του εμπειρία, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που μύρισα τη φωτιά, το σπίτι μου παραδόθηκε στις φλόγες».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα υπογράμμισε ότι τώρα «προέχει να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι αλλά και να αναγνωριστούν οι σοροί των θυμάτων». Ερωτηθείς για το αν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής απάντησε ότι «η συγκεκριμένη εντολή δίνεται από την Πυροσβεστική», ωστόσο υπογράμμισε πως «όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet