Ο Γ. Σγουρός σε ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Σγουρός σε ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε ημερίδα με τίτλο «Αστυνομία – Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινός παρανομαστής ο πολίτης. Και ευρωπαϊκά πρότυπα» που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρέστη την Παρασκευή 21 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Γ. Σγουρός επανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση, για άλλη μια φορά το αίτημα που είχε διατυπώσει ήδη ως Νομάρχης Αθηνών για τη δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας η οποία θα στελεχωθεί από υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Κινητικότητας. Στον χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Αν είχαμε Περιφερειακή Αστυνομία, θα μπορούσαμε να ασκήσουμε έστω ένα στοιχειώδη έλεγχο και να αποτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές» ενώ δίνοντας ένα πρακτικό παράδειγμα για το πώς πρόσθεσε «Στην Περιφέρεια επιχειρούμε να καθαρίσουμε τα ρέματα, να μην παρεμποδίζεται η ροή του νερού σε μεγάλες βροχές, να μην προκαλούνται πλημμύρες, να μην απειλούνται ανθρώπινες ζωές, να μην καταστρέφονται περιουσίες. Πώς κλείνουν τα ρέματα; Κυρίως από τα μπάζα που ρίχνουν στις κοίτες των ρεμάτων ασυνείδητοι συμπολίτες μας».

Επίσης, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εμπειρία σημείωσε: «Οι αστυνομικοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί, αν είχαν εδώ και χρόνια απαλλαγεί από αρμοδιότητες που θα μπορούσε κάλλιστα να ασκήσει η Αυτοδιοίκηση. Όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας όμως ακολουθούμε την αντίθετη πορεία. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι κραυγαλέο παράδειγμα αυτής της πρακτικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet