Ο Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή των Περιφερειών
Περιφέρεια Αττικής

Ο Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή των Περιφερειών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός θα μεταβεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η διασυνοριακή συνεργασία. Η συνεδρίαση ενδέχεται να αποτελέσει ορόσημο στις δραστηριότητες της Επιτροπής των Περιφερειών  αναφορικά με τη διασυνοριακή συνεργασία και τη στήριξη των παραμεθόριων περιοχών, με τον εορτασμό των 25 χρόνων του προγράμματος INTERREG, μέσω της επανέναρξης των δραστηριοτήτων της στον τομέα της διασυνοριακής συνεργασίας.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης θα ασχοληθεί με τις επενδύσεις, και ειδικότερα με τον τομέα της μεταφοράς και της κινητικότητας. Οι διασυνοριακές επενδύσεις αποτελούν καθοριστικό παράγοντα οικονομικής ανάκαμψης και ενσωμάτωσης των παραμεθόριων περιοχών. Ειδικότερα, απαιτούνται μεταφορικές, ενεργειακές και ψηφιακές υποδομές για τη γεφύρωση του επενδυτικού χάσματος στην Ευρώπη και την παροχή ευκαιριών ανάπτυξης και απασχόλησης στις παραμεθόριες περιοχές.

Στη συνεδρία αυτή θα εξεταστούν παραδείγματα έλλειψης διασυνοριακών μεταφορικών συνδέσμων και θα μελετηθούν τα υφιστάμενα μέσα, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις της Ε.Ε. και οι προκλήσεις των διασυνοριακών επενδύσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet