Ο Λόφος Φινόπουλου αγαπημένο στέκι για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς
Περιφέρεια Αττικής

Ο Λόφος Φινόπουλου αγαπημένο στέκι για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι  εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Εκπαίδευση – Πολιτιστικά Θέματα, σε συνεργασία με το 21ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, το 40ό και 86ο  Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, το 18ο Σύστημα Προσκόπων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας Περιβαλλοντική, στον Λόφο Φινόπουλου. Φετινό  θέμα της εκδήλωσης ήταν «Διαβάζω στα Πάρκα».

Δεκάδες παιδιά από τα σχολεία της περιοχής πήραν μέρος ενεργά σε δραστηριότητες φιλαναγνω-σίας στα εικαστικά εργαστήρια, τα παραδοσιακά παιχνίδια, το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, παρακολούθησαν αφήγηση μύθων και την δραματοποίησή τους και ξεναγήθηκαν στον χώρο του λόφου. Ταυτόχρονα, μαθητές και μαθήτριες του 28ου Δημοτικού Σχολείου δημιούργησαν δύο νέα παρτέρια με λουλούδια της εποχής, έσκαψαν, φύτεψαν, πότισαν και υιοθέτησαν τον χώρο στην πλατεία Πρωτομαγιάς δίπλα από το σχολείο τους.

Η αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, σε χαιρετισμό της, επεσήμανε:

«Οι πρωτοβουλίες αυτές  έχουν ως στόχο να παγιώσουν την ανάταξη του Λόφου Φινόπουλου. Με στοχευμένες κινήσεις έχουμε συμβάλλει σήμερα ο Λόφος να ξαναδοθεί στους πολίτες. Ο  στόχος να γεμίζει ο Λόφος με κόσμο και χαρούμενες παιδικές φωνές έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί. Ο Λόφος του Φινόπουλου έχει μπε σε νέα τροχιά και μετά από πολλά χρόνια αποτελεί και πάλι ένα αγαπημένο μέρος του κέντρου της Αθήνας. Η συνέχεια ανήκει στα παιδιά μας και στους κατοίκους της περιοχής». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet