Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην Αγία Παρασκευή
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην Αγία Παρασκευή

Την Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές, φορείς, πολίτες και να ακούσει προτάσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε στο δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος κατά τη συζήτηση προσδιόρισε ως προτεραιότητες τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, ένα έργο για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία μελέτη, την ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών στο πάρκο «Σ. Κώτσης», με έμφαση στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, αλλά και στην κατασκευή κολυμβητηρίου. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος πρόκειται για αίτημα που χρονολογείται από το 1988, αλλά μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 40%. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της στέγασης του δημαρχείου σε έναν νέο χώρο καλύτερων προδιαγραφών, με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της επιτάχυνσης των έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων, καθώς προκύπτουν προβλήματα στην πόλη από τον όγκο των νερών που κατεβαίνει από τον Υμηττό και τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας δικτύου των όμορων Δήμων για τη συντήρηση πρασίνου στον Υμηττό ενώ όπως υπογραμμίστηκε απαιτούνται έργα ασφαλτοστρώσεων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

«Σε στενή συνεργασία με  τους Δήμους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα»

Την ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών της περιοχής χαρακτήρισε ζήτημα προτεραιότητας ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, αλλά και για να έχουν κίνητρα να μένουν οι νέοι και να δραστηριοποιούνται στις γειτονιές που γεννήθηκαν και ζουν. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Δήμων της Αττικής απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές, ενώ εστίασε και στην ενίσχυση των κέντρων πρόληψης υγείας, τα οποία όπως ενημερώθηκε είναι υποστελεχωμένα.

«Για όλα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, μέσα από τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας και με τους 66 Δήμους της Αττικής η οποία θα συντονίζεται από μία κοινή επιτροπή που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα» ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης.

Συνάντηση Γ. Πατούλη με  εκπροσώπους τοπικών φορέων και εμπορικών συλλόγων

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε παρουσία του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, με εκπροσώπους τοπικών φορέων και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της περιοχής οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ιατρών στα κέντρα υγείας, ανάπλασης και ενίσχυσης των ελεύθερων χώρων -πλατείες- κυρίως στον συνοικισμό Άι Γιάννης, συντήρησης του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, ως μείζονα θέματα ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των φορέων το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή, την καθυστέρηση δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και την ηχορύπανση που βιώνουν οι κάτοικοι που διαμένουν περιφερειακά της Αττικής Οδού, καθώς, όπως υπογραμμίστηκε, δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις – υαλοπετάσματα για τον περιορισμό του φαινομένου. Επιπρόσθετα επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου η ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την εμπορική αγορά της περιοχής.

«Δεν θα είμαστε κρυμμένοι, αλλά δίπλα σας»

Ο κ. Πατούλης κατά τη συζήτηση αναγνώρισε την ανάγκη ριζικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στις υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με αναπτυξιακό πρόσημο, στην ενδυνάμωση του επιχειρείν μέσω του ΕΣΠΑ και επιδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφέρεια. «Δεν θα είμαστε κρυμμένοι αλλά δίπλα σας για να δίνουμε λύσεις. Γιατί τα δικά σας ζητήματα είναι και δικά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της περιοχής και τη λαϊκή αγορά και ολοκλήρωσε την περιοδεία του συναντώντας πολίτες, εκπροσώπους της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Αγ. Παρασκευής, άλλων φορέων και αυτοδιοικητικών.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική και τις ζωές μας αλλά και για να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει επιτέλους να τύχουν καλύτερης διαχείρισης» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια που ξεκινάμε μας αφορά όλους και σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Θα σηκώσουμε τα μανίκια από την πρώτη κιόλας μέρα και θα δουλέψουμε για μία νέα ουσιαστική επανεκκίνηση».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Ι. Σιδέρης, Γ. Πίσπα, Κ. Κούρταλης, Β. Παπαδοπούλου, Λ. Ψυχόπαιδας, Σ. Ευσταθόπουλος και Φ. Βρύνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet