Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Απριλίου 2019, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου, υποστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο και τον υποδιοικητή ταξίαρχο Βασίλειο Κοκμοτό για τα μέτρα που λαμβάνονται, για τις δράσεις συντονισμού, καθώς και για την εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού.

Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση σχετικά με την αρτιότερη οργάνωση της αντιπυρικής δράσης για την καλύτερη προστασία τόσο των πολιτών, όσο και των δασικών εκτάσεών μας. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε στην ανάγκη υπενοικίασης πτητικών μέσων για την ενίσχυση του στόλου ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πάνω από 40 ετών.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάλληλης εκπαίδευσης των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων, ενώ θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός και συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο η έγκριση των πιστώσεων για την αντιπυρική περίοδο να ξεκινάει από τον Ιανουάριο προκειμένου να είναι σε θέση οι δήμοι να προσλαμβάνουν άμεσα το εποχικό προσωπικό και να πραγματοποιούν τις προβλεπόμενες αντιπυρικές δράσεις.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επισημάνθηκε ότι οι περιφέρειες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα εξασφάλισης μέσων τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούνται για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που οφείλουν να υλοποιήσουν τα δασαρχεία για τη διάνοιξη των δασικών δρόμων και στις αναγκαίες δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν και από τη ΔΕΗ, προκειμένου να μην προκληθούν πυρκαγιές μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

«Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό και συντονιστικό ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η Νέα Αρχή με σχέδιο και με συγκεκριμένα βήματα θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για μην αισθάνεται κανένας πολίτης απροστάτευτος.

»Στις 26 Μαΐου κάνουμε μια Νέα Αρχή στην Αττική. Μια Νέα Αρχή για να μη ζήσουν ποτέ ξανά οι πολίτες της Αττικής δύσκολες στιγμές  λόγω φυσικών καταστροφών.

»Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Αττική και αυτό θα το πράξουμε μαζί. Στην προσπάθεια μας αυτή είμαι βέβαιος ότι με συμμάχους τους  πολίτες θα κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα της μεγάλης ανατροπής για την Αττική που θέλουμε και μας αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet