Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον Δήμο Αχαρνών
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον Δήμο Αχαρνών

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στον Δήμο Αχαρνών, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν το δημαρχείο της πόλης όπου ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός και οι αντιδήμαρχοι τον υποδέχθηκαν και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής με έμφαση στα ζητήματα ανεργίας, χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Ο κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καταστήματα, καθώς και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του συνοδευόταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ενώ είχε συναντήσεις και με υποψήφιους δημάρχους της περιοχής.

«Στις τελευταίες θέσεις περιφερειακής χρηματοδότησης ο τέταρτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Αχαρνών, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πληθυσμιακά στην τέταρτη θέση στην Αττική και στη δεύτερη σε αριθμό μαθητών, οι χρηματοδοτήσεις που έλαβε την προηγούμενη περίοδο από την Περιφέρεια Αττικής ήταν ελάχιστες και τον κατέτασσαν στατιστικά στην τελευταία δεκάδα.

Επιπλέον έγινε αναφορά σε θέματα απασχόλησης με τον δείκτη ανεργίας να είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς καταγράφονται πάνω από 13.500 άνεργοι. Την ίδια ώρα ο Δήμος Αχαρνών καταγράφει μια θλιβερή πρωτιά σε ότι αφορά τους πολίτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (πάνω από 2.500).

Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο ΧΥΤΑ Φυλής, τα έργα οδοποιίας και η ασφάλεια  αποτελούν θέματα τα οποία απασχόλησαν τη συζήτηση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης άκουσε με ενδιαφέρον και το αίτημα των φορέων για τη λειτουργία παραρτήματος της περιφέρειας στην περιοχή προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι.

Ο δήμαρχος Γ. Κασσαβός με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επισήμανε ότι μέχρι τώρα η συνεργασία του με τον Γ. Πατούλη, ως προέδρο της ΚΕΔΕ, είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό «να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και όχι κάποιους που αυτοσχεδιάζουν».

Γ. Πατούλης: Θα βάλουμε τέλος στις αδικίες του παρελθόντος 

Ο Γ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να γίνει μια Νέα Αρχή για την Αττική και να μπει τέλος στις αδικίες του παρελθόντος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ζήτημα ηθικής τάξης αλλά και δημοκρατίας οι κατανομές κονδυλίων για έργα να γίνονται με σωστό τρόπο. Ο Δήμος Αχαρνών σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και τους δείκτες γεννήσεων θα έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα των δήμων της Αττικής με τα υψηλότερα ποσοστά χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια.

Η Αττική θα πρέπει να αξιοποιήσει το φυσικό πλούτο της και όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές της προκειμένου να μπορέσει να πετύχει το στοίχημα της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας».

«Να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία μέσα στις αστυνομικές δυνάμεις»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές της Αστυνομίας και της Ασφάλειας για τα προβλήματα της περιοχής και τις ανάγκες τους.

Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της Αστυνομίας πρόκειται για μια περιοχή με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη  τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα καταστολής.

Ο Γ. Πατούλης δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι ως περιφερειάρχης θα υλοποιήσει ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εξασφάλιση οχημάτων και ειδικών μέσων προστασίας και καταστολής.

«Να επενδύσουμε στον πολιτισμό»

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή επισκέφθηκε και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών το οποίο και χαρακτήρισε ως «κόσμημα».

«Πρόκειται για ένα Μουσείο το οποίο πρέπει να επισκεφθούν, όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι πολίτες όλης της Αττικής. Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στο  πολιτισμό μας. Η Αττική διαθέτει ένα τεράστιο, αρχαιολογικό, λαογραφικό και ιστορικό πλούτο ο οποίος πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet