Παρέμβαση Ρ. Δούρου στο Κογκρέσο Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών
Περιφέρεια Αττικής

Παρέμβαση Ρ. Δούρου στο Κογκρέσο Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών

Στον ρόλο των γυναικών αιρετών στις περιφερειακές Αρχές στην Ευρώπη, αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την παρέμβασή της στις εργασίες της 33ης Συνεδρίασης του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε τις προοπτικές, αλλά και τις προϋποθέσεις του ρόλου αυτού, παρατηρώντας ότι «δεν υπάρχουν αυτοματισμοί» και τονίζοντας ότι τα ζητήματα της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι θέμα συγκεκριμένων πολιτικών.

Εξάλλου, η ίδια, σε παρέμβασή της για τα ζητήματα της αποκέντρωσης και ενδυνάμωσης των Περιφερειών (regionalization), τόνισε την ανάγκη εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας ως μέσο αντιμετώπισης των σημερινών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη αξιόπιστων απαντήσεων σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών και κυρίως των νέων, «ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, ανόδου φωνών λαϊκισμού και εξτρεμισμού», όπως τόνισε. «Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο ο αγώνας μας για την αποκέντρωση να ενισχύσει τις φωνές της ακρότητας και του φανατισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Γιατί μόνο με πράξεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά», επισήμανε.

Τέλος η κα Ρ. Δούρου, στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Κογκρέσου, σχετικά με τα ζητήματα της αντιμετώπισης της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις, παρατήρησε ότι πρόκειται «για σημαντικό στοίχημα, που όμως για να πετύχει πρέπει να ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες – όχι απλά κάποιους αξιωματούχους ή δημόσιους λειτουργούς». «Από αυτό εξαρτάται το μέλλον της Ευρώπης, ειδικά σήμερα που παρατηρούμε ότι οι φωνές της αδιαλλαξίας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην έλλειψη διαφάνειας και αντιμετώπισης της διαφθοράς», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet