Περιοδεία στο Παγκράτι του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη
Περιφέρεια Αττικής

Περιοδεία στο Παγκράτι του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργο Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής, μετέβη στο Παγκράτι προκειμένου να ενημερωθεί από πολίτες, εκπροσώπους του επιχειρείν και τοπικών φορέων για τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία από τις πιο κεντρικές συνοικίες της Αθήνας.

Ο κ. Πατούλης περιόδευσε σε πολλά εμπορικά μαγαζιά της περιοχής και ενημερώθηκε από τους καταστηματάρχες για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν, με έμφαση στα συχνά πλημμυρικά  φαινόμενα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, εξαιτίας του μη επαρκούς καθαρισμού των φρεατίων, στην έλλειψη φωτισμού, καθαριότητας και υποδομών.

«Τριτοκοσμικές» συνθήκες στο Α.Τ. Παγκρατίου

Ακολούθως  επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους εργαζόμενους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως μετά τη μεταφορά της αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Κόσμου στο Τμήμα Παγκρατίου, χωρίς να ακολουθήσει ενίσχυση του προσωπικού, όπως απαιτείτο λόγω νέων αυξημένων αρμοδιοτήτων.

Η συζήτηση εστιάστηκε, εκτός από τη σημαντική έλλειψη προσωπικού, στην ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού των αστυνομικών – από τα 90 αλεξίσφαιρα χρησιμοποιούνται μόλις τα 14, καθώς τα υπόλοιπα έχουν λήξει – αλλά και ενίσχυσης των οχημάτων τα οποία είναι εικοσαετίας και πλέον. Παράλληλα αναδείχθηκε το σοβαρό θέμα με την απουσία συντήρησης του ανελκυστήρα εδώ και 3 χρόνια, με συνέπεια να μην λειτουργεί και να ταλαιπωρούνται πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τις συνθήκες «τριτοκοσμικές», υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για τη βελτίωση των όρων εργασίας των αστυνομικών και άρα για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών. «Το προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Παγκρατίου, όπως και σε άλλα αντίστοιχα τμήματα της Αττικής, εργάζεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση, επιτελώντας λειτούργημα» τόνισε και πρόσθεσε: «Για εμάς είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα δρομολογήσουμε επιδοτούμενα προγράμματα για την πλήρωση των αναγκών των Αστυνομικών Τμημάτων. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες της Αττικής να ζουν σε μία ανοχύρωτη πόλη».

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, όπου συνάντησε τον πατέρα Κωνσταντίνο και συζήτησε μαζί του για τις προοπτικές δημιουργίας από την Περιφέρεια Αττικής ενός διαδημοτικού  δικτύου με κυψέλες πολιτισμού και εκπαίδευσης για τους νέους, σε συνεργασία με την Εκκλησία. Στόχος, όπως ανέφερε, «να ξανανθίσουν οι γειτονιές της Αττικής και να αξιοποιηθούν ελεύθεροι χώροι, όπως η έκταση κοντά στην εκκλησία Παγκρατίου, προς όφελος της νέας γενιάς».  Ο κ. Πατούλης μετέβη και στη στέγη φιλοξενίας ηλικιωμένων γυναικών της εκκλησίας «Αγ. Ανάργυροι», όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας και συνομίλησε με τις ενοίκους.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε  τα ΚΑΠΗ – Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για τα προβλήματά τους, με έμφαση την απουσία γιατρού που θα έχει τη δυνατότητα συνταγογράφησης στο ΚΑΠΗ, αλλά και τις δραστηριότητες που κάνουν προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά. «Στηρίζουμε την τρίτη ηλικία και τους αντιμετωπίζουμε όχι ως απόμαχους της ζωής, αλλά ως ενεργούς κρίκους της κοινωνίας μας, γι’ αυτό και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Άλσος Παγκρατίου

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Άλσος Παγκρατίου, έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, που όμως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Σημαντική έλλειψη συντήρησης πρασίνου, ανεπαρκής φωτισμός και αθλητικές υποδομές μισοτελειωμένες συνθέτουν το απογοητευτικό σκηνικό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η εικόνα παρακμής που επικρατεί στο Άλσος Παγκρατίου είναι απογοητευτική και δεν αξίζει στους κατοίκους του Παγκρατίου, αλλά και στην Αττική, που δυστυχώς δεν της περισσεύουν οι χώροι πρασίνου. Η αδιαφορία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας για τη συντήρησή του είναι αδιανόητη. Αντί να είναι ένα κέντρο ψυχαγωγίας και άθλησης, έχει μετατραπεί σε ένα εγκαταλειμμένο πάρκο με μηδενική ασφάλεια.

»Το Παγκράτι όμως έχει και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα σκύψουμε πάνω σε αυτά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις με ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που θα έχει στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών όλων των περιοχών της Αττικής. Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Η δική μας νίκη θα είναι νίκη όλων των πολιτών της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Ιωαννα

    Ο Πατούλης από την επίσκεψη του στο Παγκράτι μας είπε πως έχει τριτοκοσμικές συνθήκες το ΑΤ της περιοχής, άρα νομίζει οτι ο Περιφερειαρχης – αν βγει – θα γίνει και υπουργος προστασιας του πολίτη και θα λύσει τα ζητηματα των αστυνομικών; Επίσης μας είπε οτι το Παγκράτι έχει έλλειψη πράσινου και θα σκύψει πάνω από αυτό το πρόβλημα. Δηλαδή τι θα κανει; Θα γκρεμίσει τις πολυκατοικίες που μενουν 100 χρόνια άνθρωποι για να φτιάξει πάρκα; Αυτές οι ανοησίες των υποψηφίων μπορεί να με βγάλουν εκτός εαυτού!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet