Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν αθλητικούς χώρους
Αθλητισμός

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν αθλητικούς χώρους

Στην ειδική τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στο Μέγαρο Μουσικής, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τον ΠΣΑΤ τα ταλέντα της χρονιάς, ενώ το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο «Καραϊσκάκη» της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, φιλάθλου της ΑΕΚ και της Τόνιας Χαβούζογλου, φιλάθλου του Ολυμπιακού, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Τα βραβεία στις δύο ομάδες και τις τιμητικές διακρίσεις στις δύο κοπέλες απένειμε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. Τα βραβεία παρέλαβαν οι διευθυντές Επικοινωνίας και Τύπου των δύο ομάδων, Α. Δημάτος και Ν. Γαβαλάς.

Η Γιορτή των Κορυφαίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, του υπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτών, αθλητικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν να απονέμει τα συγκεκριμένα βραβεία τα οποία περιέχουν ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Το μήνυμα του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με κάθε δυνατό μέσο στην υλοποίηση εκείνων των υποδομών που θα επιτρέπουν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στους δημόσιους και χώρους και στα σημεία άθλησης.

«Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διαμορφώσουν μια κουλτούρα που θα μεταφέρει στα παιδιά μας κανόνες που θα λένε: Παίζω δίκαια, καθαρά, σέβομαι την άποψη του άλλου, τους συναθλητές μου και αντιπάλους. Σέβομαι τους φιλάθλους και το περιβάλλον.

»Η Περιφέρεια Αττικής στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συμβάλλει στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν αθλητικούς χώρους και γήπεδα και θα συμβάλλουν στη διεθνή ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού της Αττικής και συνολικά της χώρας» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση τιμήθηκαν μεταξύ άλλων με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι αθλητές Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση), Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία), Μιχαέλα Λάκη (τένις), Μαρία Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα).  

Επίσης, απονεμήθηκαν βραβεία στον Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, στον κορυφαίο παίκτη του χάντμπολ Αλέξη Αλβανό, ενώ το έπαθλο της κοινωνικής προσφοράς δόθηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νασούλα και της Ευαγγελίας Ψάρρα, της οποίας και τα τέσσερα μέλη ασχολούνται ενεργά με την τοξοβολία.

Το Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά τους, δόθηκε στον Σπύρο Γιαννιώτη (κολύμβηση), τον Αλέξη Αλβανό (χάντμπολ) και την Εβίνα Μάλτση (μπάσκετ).

Βραβεύθηκαν ακόμα ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων Ιαβέρης, η Μαρία Πολύζου, ως η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη και το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας. Τέλος βραβεύθηκε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης στους νέους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet