Δύναμη Ζωής: Απαιτούμε και προτείνουμε τη συνέχιση της δωρεάν άθλησης των πολιτών στο Αττικό Άλσος
Αθλητισμός

Δύναμη Ζωής: Απαιτούμε και προτείνουμε τη συνέχιση της δωρεάν άθλησης των πολιτών στο Αττικό Άλσος

Η περιφερειακή παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Δύναμη Ζωής, έφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, το θέμα της δωρεάν άθλησης των πολιτών στο Αττικό Άλσος, στο πλάισιο του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους».

«Ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με την πάγια πολιτική τακτική του, απέρριψε τη συζήτηση, περιοριζόμενος σε μια αόριστη υπόσχεση περί επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που είναι το αντισυμβαλλόμενο μέρος της σχετικής σύμβασης, το οποίο έκανε καταχρηστική εφαρμογή της, γεγονός που επιβάλλει άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής» σημειώνει η παράταξη.

Η Δύναμη Ζωής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα 117 ελεύθερα, μέχρι πρότινος, αθλούμενων πολιτών στο Αττικό Άλσος, που καταγγέλλουν την ουσιαστική έξωσή τους από τα γήπεδα που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν δωρεάν, τονίζει στην ερώτησή της ότι «επί της ουσίας, έχει προχωρήσει η επιχειρηματική χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ένα Αθλητικό Σωματείο, με ευθύνη και επιλογή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Παράλληλα, η παράταξη ζητά «να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη και άμεσα να διασφαλιστεί η ελεύθερη άθληση, με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες των αθλουμένων, όπως άλλωστε ρητά προβλέπει η σχετική Προγραμματική Σύμβαση». Τέλος, υπογραμμίζει ότι δικαίωμα όλων των πολιτών της Αττικής είναι η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβασή τους σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Ζωής θα παρεβρεθεί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αθλούμενοι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στο Αττικό Άλσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet