Πάνω από 45.000 δρομείς από Ελλάδα και 112 χώρες στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Αθλητισμός

Πάνω από 45.000 δρομείς από Ελλάδα και 112 χώρες στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Πάνω από 45.000 δρομείς από την Ελλάδα και 112 χώρες από όλον τον κόσμο θα λάβουν μέρος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα (27/9) κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Τον Μαραθώνιο οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε από τον Γ. Πατούλη, επί θητείας του η Περιφέρεια Αττικής έχει διπλασιάσει το ποσό που διατίθεται για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να προβληθεί η Αττικής διεθνώς ως τουριστικός προορισμός.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια-πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα όρια συμμετοχής συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2021 έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%. Επίσης, όπως τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, θα αγωνιστούν συνολικά 45.000 δρομείς. Μάλιστα στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος και φοιτητές από 50 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο, ενώ Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται φέτος στον οικολογικό χαρακτήρα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet