Στους ρυθμούς του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου σήμερα η Αττική – Ποιοι τερμάτισαν πρώτοι
Αθλητισμός

Στους ρυθμούς του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου σήμερα η Αττική – Ποιοι τερμάτισαν πρώτοι

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και τρίτος ο Κωνσταντινος Σταμούλης.

Το πρώτο βραβείο στον μεγάλο νικητή απένειμαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα. Ο περιφερειάρχης συνεχάρη θερμά τους νικητές του Μαραθωνίου για την επιτυχία τους, επισημαίνοντας ότι αποτελούν πρότυπα για τις νέα γενιά.

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας του Μαραθώνιου και στην κατηγορία των γυναικών. Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού. Δεύτερη η Κατερίνα Ασημακοπούλου και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη.

Οι Έλληνες αθλητές που μπήκαν πρώτοι στο Καλλιμάρμαρο αποθεώθηκαν από τους θεατές, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης.  

Παρόντες στο Παναθηναικό Στάδιο ήταν επίσης ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο γ. γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ι. Κούβελος.

Να σημειωθεί ότι ο Νέστορας Κολιός και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, που ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και διεξήχθη στο πλαίσιο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Επισημαίνεται ότι ο 39ος Μαραθώνιος Αθηνών φέτος είχε περίπου 45.000 συμμετοχές, εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες. Η εκκίνησή του δόθηκε στις 9 το πρωί στον Μαραθώνα και στη μήκους 42.195 μέτρων διαδρομή μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

Την έναρξη της ιστορικής διαδρομής, που είχε ως αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα, κήρυξαν ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα, μαζί με τον δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα.

Παρόντες ήταν επίσης η υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η Αττική σήμερα κινείται στους ρυθμούς του Μαραθωνίου και γιορτάζει μαζί με τους χιλιάδες δρομείς αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός, παγκόσμιας εμβέλειας.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους νικητές του φετινού Μαραθωνίου, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον ωραίο αγώνα που δοκιμάζει όρια και αντοχές και που πάνω από όλα, μεταλαμπαδεύει την πεποίθηση πως η συμμετοχή έχει μεγαλύτερη αξία από την τελική κατάταξη.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε τη χαρά να συνδιοργανώνει μαζί με τον ΣΕΓΑΣ τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός με ισχυρούς συμβολισμούς, ενισχύει την υπεραξία της Αττικής μας και συμβάλλει στην καθιέρωση της Αττικής ως έναν αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό, με ισχυρό brand name.

Με ισχυρή πίστη στα ιδεώδη του αθλητισμού και του Ολυμπισμού θα είμαστε σταθερά αρωγοί σε αθλητικές δράσεις, οι οποίες ακριβώς προάγουν σημαντικά αθλητικά ιδεώδη, όπως είναι το ευ ζην και το ευ αγωνίζεσθαι. Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια υλοποίησης αυτής της αθλητικής γιορτής και να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στο πλευρό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet