Τελετή λήξης για το Διεθνές Ράλλυ Ιστιοπλοΐας «AEGEAN 600 2021»
Αθλητισμός

Τελετή λήξης για το Διεθνές Ράλλυ Ιστιοπλοΐας «AEGEAN 600 2021»

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Ράλλυ Ιστιοπλοΐας «AEGEAN 600 2021», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 2-10 Ιουλίου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Στην τελετή λήξης της διεθνούς διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, Ν. Πέππας. Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια προς την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον περιφερειάρχη διατύπωσε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης και ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λ. Αυγενάκης.

Ο κ. Πέππας μετέφερε τα συγχαρητήρια του περιφερειάρχη Αττικής στους νικητές και όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το σύνολο των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και των πληρωμάτων, επισημαίνοντας ότι «με τη συμμετοχή και τις επιδόσεις τους ανέδειξαν τη φυσική ομορφιά της πατρίδας μας, τη νησιωτικότητά της και το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών της στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας».

Όπως είχε επισημάνει ο περιφερειάρχης και κατά την έναρξη της εκδήλωσης στο Σούνιο, «πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο ένα από τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι τα μοναδικά νερά της. Αυτό είναι και το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για την Αττική μας. Να την καταστήσουμε ένα δημοφιλή τουριστικό και αθλητικό προορισμό, ελκυστικό και σύγχρονο», προσθέτοντας ότι «βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός».

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν εκατοντάδες ιστιοπλόοι, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το δεύτερο «AEGEAN 600» της επόμενης χρονιάς, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου, στην ίδια διαδρομή. Ήδη ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης έχει δεχτεί τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής.

Στη γραμμή της εκκίνησης, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, βρέθηκαν 37 ιστιοφόρα. Τα σκάφη διένυσαν μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Στην εκδήλωση της τελετής λήξης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ανδρεάδης, ο Θανάσης Γκόγκος, δ/ντής Γραφείου γενικού γραμματέα ΕΟΤ, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο ιδιοκτήτης της «Olympic Marine», Γιώργος Προκοπίου, ο κεντρικός λιμενάρχης Λαυρίου, εκπρόσωπος του αρχηγού Λ.Σ., αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Ζούμπος, η σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής σε ζητήματα Άθλησης, Χ. Γαλανοπούλου κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet