Περιφέρεια Αττικής: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες εν μέσω πανδημίας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες εν μέσω πανδημίας

Τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και 53 δημάρχων της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι διαδικασίες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την άμεση έναρξη του προγράμματος σίτισης περίπου 30.000 πολιτών στην Αττική, ζητήματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της  οικονομικής βιωσιμότητας των Δήμων και θέματα που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, των κοιμητηρίων αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος αιμοδοσίας από τους Δήμους.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι αποτελεί πυλώνα διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και μπορεί να στηρίξει έμπρακτα τους πολίτες. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι συνοδοιπόροι, δεν περισσεύει κανείς. Η χώρα μας βιώνει μία δύσκολη συγκυρία, αλλά με ενότητα και αλληλεγγύη θα βγούμε νικητές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι η επόμενη μέρα για την Αυτοδιοίκηση -κυρίως στον οικονομικό τομέα- δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών θα παρέχουν στήριξη για την ανακούφιση και τη διευκόλυνση των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet